Altındağ'da Fidan Diyanet Gençlik Merkezi açıldı

Altındağ'da Fidan Diyanet Gençlik Merkezi açıldı

Altındağ’da yapımı tamamlanan Fidan Diyanet Gençlik Merkezi geçtiğimiz günlerde hizmete açıldı. Ankara İl Müftü Yardımcısı Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, gençler için yeni bir soluk olacak merkezin detaylarını Ulus’a anlattı.

Altındağ’da yapımı tamamlanan Fidan Diyanet Gençlik Merkezi, geçtiğimiz günlerde hizmete açıldı. Gençler için yeni bir soluk olacak merkezin detaylarını Ankara İl Müftü Yardımcısı Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, Ulus’a anlattı. Arcaklıoğlu, gençlerin kültürel ve sanatsal etkinliklerle kendilerini geliştirebileceği merkezde, hattan tezhibe, tiyatrodan musikiye kadar pek çok alanda kurslar düzenleneceğini belirtti. Ankara Valisi Vasip Şahin'in önderliğinde inşa edilen merkezde, binlerce kitaptan oluşan bir kütüphane ve 100 kişilik konferans salonu gençlerin hizmetine sunuldu. Merkezin, Türkiye'de bir ilk olacağını belirten Arcaklıoğlu, Diyanet gençlik faaliyetlerinin buradan yönetileceğini ifade etti.

ruveyda-asliipek-001.jpg

GENÇLERE YENİ HİZMET ALANI

Geçtiğimiz günlerde Altındağ’da hizmete açılan Fidan Diyanet Gençlik Merkezi’nin hakkında konuşan Ankara İl Müftü Yardımcısı Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, mekanın, Ankara Valisi Vasip Şahin'in önderliğinde Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından inşa edildiğini ifade etti. Arcaklıoğlu, “Valimizin teveccühüyle ve valimizin çok değer verdiği gençlerimize hizmet etmek üzere Diyanet İşleri Başkanlığımız ile yapılan protokol gereği Ankara Müftülüğü’müze tevdi edilmiştir” diye konuştu.

fidan-genclik-merkezi-2.jpg

ALTINDAĞ’IN KALBİNDE YER ALIYOR

Merkezi’nin konumunu ve önemini vurgulayan Arcaklıoğlu, merkezin Hacettepe Üniversitesi Hacettepe Kampüsü, Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü, üniversite öğrenci yurtları ve evleri gibi öğrenci yoğunluğunun yüksek olduğu bir bölgede yer aldığını söyledi. Bunların yanı sıra, okullar, hastaneler ve çeşitli vakıf ile derneklerin bulunduğu bu lokasyon, günlük insan sirkülasyonunun hareketli olmasını sağladığını dile getirdi. Fidan Diyanet Gençlik Merkezi, sadece eğitim alanında değil, aynı zamanda kültürel etkinlikler açısından da önemli bir merkez olma özelliği taşıdığını ifade eden Arcaklıoğlu, şunları aktardı:

“Ankara’nın tarihi ve kültürel merkezlerinden olan Hamamönü ve Hamamarkası gibi Taceddin Veli Hz. bağrında misafir eden, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşımızı yazdığı mekânın da çok yakınında yer alıyor.”

fidan-genclik-merkezi.jpg

ÜCRETSİZ KÜLTÜREL FAALİYETLER

Fidan Diyanet Gençlik Merkezi’nin, gençlerin okur-yazar buluşmaları sayesinde, okudukları kitapların yazarlarıyla bizzat tanışma fırsatı bulacaklarını aktaran Arcaklıoğlu, üniversitelerden gelecek öğretim görevlileriyle akademik çalışmalar gerçekleştirebileceklerini belirtti. Bunların yanı sıra gençlerin merkezde birçok kursa katılma imkânı yakalayabileceklerini söyleyen Arcaklıoğlu, “Hat, tezhip, minyatür, karakalem gibi pek çok alanda açılacak atölyelerle Türk İslam sanatlarının eşsiz örneklerini öğrenme ve uygulama imkânına kavuşacak, tiyatro, drama gibi sahne sanatları ile kendilerini geliştirme fırsatı yakalayacaklar” ifadelerini kullandı.

fidan-genclik-merkezi-3.jpg

BİNLERCE KİTAPTAN OLUŞAN KÜTÜPHANE

Gençlerin hizmetine sunulmak üzere binlerce kitaptan oluşan değerli bir kütüphane hazırladıklarını ifade eden Arcaklıoğlu, “Ankara Valiliği, Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik Spor Bakanlığı, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu, Türkiye Diyanet Vakfı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Atatürk Kültür Merkezi gibi birçok kamu kurum ve kuruluşları ile irtibata geçerek binlerce kitaptan oluşan çok kıymetli bir kütüphane hazırlanarak, gençlerimizin hizmetine sunuldu” şeklinde konuştu.

fidan-genclik-merkezi-5.jpg

“TÜRKİYE’DE BİR İLK OLACAK”

Fidan Diyanet Gençlik Merkezi’nin, toplamda bin 500 metrekareden oluşan kullanım alanıyla, sadece öğrencilere ve gençlere hizmet etmekle kalmayacağını ifade eden Arcaklıoğlu, “Ankara Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğümüz de, Ankara’nın genelinde yapılan Diyanet gençlik faaliyetlerinin takibini, organizasyonunu buradan yapacak. Bu özelliğiyle de Türkiye’de bir ilk olacak” diye konuştu.

DONANIMLI ALANLARIYLA HİZMETE HAZIR

Arcaklıoğlu, tarihi dokusu ve mimarisi güzel, iç alanının her bir bölümünün ince ince düşünüldüğü gençlik merkezinde, başta üniversite öğrencileri ve üniversiteye hazırlık öğrencilerinin sakin ve huzurlu bir ortamda ders çalışabilecekleri salonları olduğunu ifade etti. Gençlerin kendilerini geliştirmek için katılabilecekleri çeşitli aktivitelerin olduğunu belirten Arcaklıoğlu, sözlerini şu cümlelerle sürdürdü:

“Her biri farklı alanda olmak üzere akademik seviye kitaplarından, ansiklopedilere, mesleki gelişim kitaplarından romanlara, birçok kitaptan oluşan kütüphanemizi, 100 kişilik konferans salonumuzu, yine gençlerimizin arkadaşlarıyla beraber oturup çay kahve içebilecekleri, muhabbet edecekleri kafeteryamız hazır.”

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.