Altındağ’da çok şey değişti

Altındağ’da çok şey değişti

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, 2016 yılında yaptıkları bütün çalışmaları anlatan etkileyici bir sunum gerçekleştirdi.  

Her yıl nisan ayında, bir önceki yılda yapılan çalışmaları anlatan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki,  2016 yılında gerçekleştirdikleri çalışmaları etkileyici bir sunumla kamuoyu ile paylaştı.

Cemil Meriç Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen, "Altındağ Belediyesi 2016 Yılı Faaliyet Sunumu” programına, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, T.B.M.M Eski Başkanı Cemil Çiçek, Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, AK Parti Ankara Milletvekili Vedat Bilgin ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Sahneye ellerinde Türk Bayraklı bulunan çocuklarla birlikte çıkan Başkan Tiryaki, sunumdan önce konuşmasına,  1990 yılındaki Kaymakamlık yıllığına yazdığı İsmet Özel’in Esenlik Bildirisi şiirini okuyarak başladı.
Dev yatırımlarla Başkentin kalbinde büyük bir dönüşüm gerçekleştirdiklerini belirten Tiryaki," Türkiye’de dikkat çeken bir sistem ve model uyguladık. Tarihi ve kültürel değerlerimize sahip çıktık. Altındağ’ı yaşanabilir bir yer haline getirdik. Hedefimiz, Altındağ’ı sadece Türkiye’nin değil dünyanın da dikkatini çeken bir cazibe merkezi haline getirmek." dedi.    

BELEDİYEYİ YENİDEN YAPILANDIRDIK

 1900’lerde Cumhuriyeti kuranların Altındağ'da yaşadığını ifade eden Tiryaki, şöyle devam etti:
"1950’ler 1960’lardan sonra ne yazık ki kaderine terk edilmiş bir Altındağ manzarası ile karşılaşıyoruz. Göreve geldiğimiz ilk yıllarda Altındağ’ın darboğazlarını aşmak için yapılması gerekenleri analiz ettik. Yeni bir sisteme ihtiyaç vardı. Belediyenin baştan aşağı yeniden yapılandırılması gerekiyordu. Bu nedenle de ‘Değişim Yönetim Modeli’ni uygulayarak hem Belediye hem de Altındağ ve Altındağlılar için fiziki ve sosyal dönüşümü başlattık. O süreçten bugüne Altındağ’da çok şey değişti. Bizim bile hayal etmediğimiz kadar çok değişti. Altındağlılarla el ele verdik ve güçlü bir Altındağ inşa ettik. “

BORÇSUZ BELEDİYE ALTINDAĞ

Yerel yönetimlerin her geçen daha da güçlendiğine dikkat çeken Tiryaki, “Kamu hizmetlerinin çok önemli bir kısmı önümüzdeki süreçte yerel yönetimler eliyle yürütülecek. O nedenle kurumsallaşmış, iyi yönetilen, para ve insan kaynağını doğru kullanan, vakti çok iyi değerlendiren yerel yönetimlere ihtiyaç var. Hiçbir kurum, kuruluş veya firmaya borcu olmayan, hiçbir kurum kuruluştan da borç almayan bir belediye oluşturduk. Belediye gelirlerimizi arttırdık, 2016 yılında 245 milyon 817 bin liralık gelire sahip, büyük yatırımlara imza atan güçlü bir belediye haline geldik. Altındağ Belediyesi hiç borcu olmayan hatta bütçe fazlası veren, bütçesinin yarısını reel yatırıma harcayan bir belediye haline geldi.” diye konuştu. 

ÇİNÇİN TARİH OLDU

Altındağ’ın mülkiyet sorununu farklı bir modelle çözerek, ilçenin önündeki çok önemli bir problemli kaldırdıklarını söyleyen Başkan Tiryaki, “Ankara’nın ve Altındağ’ın en sorunlu bölgesi olan Çinçin de tarih oldu. Çinçin’den Gültepe Mahallesi’ne uzanan bir başarı hikayesi yazdık. Çinçin 4. etapta konut çalışmalarımız başladı. 2016 yılında Çinçin’e bir yüzme havuzu ve kadın kültür merkezi kazandırdık. Yine Çinçin’e bir anaokulu yaptık. Park çalışmalarına özel önem verdik. Yeşil bir Altındağ için toplamda 45 büyük parkı Altındağ’a kazandırdık. 2016’da 6 yeni cami yaparak, yaptığımız camilerin sayısını 11’e çıkardık.” ifadelerini kullandı.

KÜLTÜR VE SANATIN MERKEZİ

"Altındağ'ı hak ettiği değere kavuşturmak, kültür ve sanatın merkezi yapmak için mücadele ediyoruz.“ diyen Tiryaki, 2008 yılından itibaren tarihi koruma projelerini hayata geçirdiklerini ifade etti. Hamamönü ve Hamamarkası restorasyonları sayesinde Ankara’ya yakışır tarihi Altındağ portresinin oluşmaya başladığını belirten Başkan Tiryaki, Altınköy Açık Hava Müzesi’nin de bu yıl genişletildiğini aktardı.

Ankara’nın merkezinde doğal, samimi, nefes alınan bir köy ortamı oluşturduklarını anlatan Tiryaki, şunları söyledi:
"Türkiye’nin her yerinden hatta Avrupa’dan çok sayıda yerli ve yabancı misafir ağırlıyoruz.   Şehirde yaşayan çocuklarımız bugün ne yazık ki sütün fabrikada yapıldığını zannediyor, tavuğu, koyunu tanımıyor. Gelecek nesillerimize köy yaşamını anlatmak için de önemli bir merkez oldu.  2016 yılında Altınköy içerisinde 5 adet butik otel yaptık. İnşallah yakında açacağız. Yine Altınköy içinde büyük bir at maneji ve ahırı yaptık. Çok yakında onu da açacağız. Yavrularımız gelip burada ata binebilecek .Altınköy Açık Hava Müzesi’nin Türkiye için çok önemli bir proje." 

 EĞİTİMDE VE SAĞLIKTA DEV YATIRIMLAR

Sağlık alanında da önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Tiryaki, “Bu yıl, 7 aile sağlığı merkezi inşa ettik. İhtiyacı olan bütün mahallerimize de yapmaya devam edeceğiz” dedi.  2016 yılında Altındağ’a 9 milyon lira değerinde bir lise kazandırdıklarını da  söyleyen Başkan Tiryaki, 2017’de büyük bir okul daha yapacaklarının müjdesini verdi. Eğitim çalışmaları kapsamında kadın eğitim kültür merkezleri ve gençlik merkezlerine büyük önem verdiklerini de dile getiren Başkan Tiryaki, 2016 yılında 2 kadın eğitim kültür merkezi ile 1 gençlik merkezini daha hizmete açtıklarını aktardı.

 2017’DE ÇALIŞMALARA DEVAM 

 Sunumun sonunda 2017 projelerini de anlatan Başkan Tiryaki,  bu yıl Altındağ’a 112 Acil servis istasyonları kuracaklarını söyledi ve diğer projeler hakkında da kısa bilgi verdi. “Altındağ’a bu yıl 6 tane daha yeni park yapacağız. Yeşil alanları çok önemsiyorum. Yarınlarda bu büyük parkların Altındağ’a nefes aldıracak mekanlar olacağına inanıyorum. Altındağ’a 2017’de yeni okullar yapacağız. 2 kütüphane yapacağız. 4 mahalleye daha aile sağlığı merkezi kazandıracağız ve 3 adet cami yapacağız. Ali Ersoy Mahallesi’ne Buz Pateni Tesisi, 3 mahallemize de spor tesisleri yapacağız.” 

 KAYA’DAN, TİRYAKİ’YE TEBRİK

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin ardından konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Altındağ Belediyesi’nin fiziki dönüşümle birlikte, kültür, sanat ve sosyal alanda yaptığı çalışmaların da çok kıymetli olduğunu belirtti ve Başkan Tiryaki’yi tebrik etti. Erol Kaya, belediyecilikte yapılan çalışmalar kadar bu çalışmaları halka anlatmanın da önemine vurgu yaptı. “Kim bu ülkeye bir çivi çakıyorsa, ona mutlaka sahip çıkalım” diyen Erol Kaya, Altındağ’da hem fiziksel hem zihinsel dönüşümün dikkat çektiğini aktardı.

İBRAHİM ETHEM ÜNAL / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.