Altındağ'da bina yerine tarihi park

Altındağ'da bina yerine tarihi park

Altındağ Belediyesi, belediye binasının ikinci bloğunu da yıkarak, Cumhuriyet tarihinin ilk parklarından Esenpark'ı yeniden Ankara'ya kazandıracak.

Altındağ Belediyesi, tarihi dokuyu koruma çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor. Belediye binasının 2016'da yıkılarak yeşil alana dönüştürülen üçüncü bloğundan sonra şimdi de ikinci bloğu yıkılıyor. Altındağ Belediyesi böylece 20'li yıllarda inşa edilen ve Cumhuriyet'in ilk parklarından biri olan Esenpark'ı, Ankara'ya yeniden kazandırmış olacak. 

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki yaptığı açıklamada, belediye binasının da içinde bulunduğu bölgenin geçmişte Esenpark olarak adlandırılan bir yeşil alan olduğunu belirterek, "Burası yeniden ayağa kalkması gereken bir bölge. Biz yapmak için yıkıyoruz, iş ve şov olsun diye yıkım yapmıyoruz." dedi.

YIKIM İKİ-ÜÇ AY İÇİNDE BİTER

dsc_0536.jpg
 
Haber Vaktim'in Altındağ Belediyesi kaynaklarından edindiği bilgiye göre; belediye binasının ikinci bloğunun yıkım çalışması iki-üç ay içerisinde tamamlanarak, yeşil alana dönüştürülecek. 3 bloktan oluşan Altındağ Belediye binasının bir bloğu 2016'da yıkılarak, yeşil alana dönüştürülmüş, böylelikle Hamamönü ve Hamamarkası bölgesi Anafartalar Caddesi'ne bağlanmıştı. İkinci bloğun yıkım çalışmaları da tamamlanarak, geçmişte Esenpark olarak adlandırılan yeşil alan Ankara'ya yeniden kazandırılmış olacak.
 

"TARİHİ DOKUYA UYMUYOR"

Şimdi ise belediye binasının bir diğer bloğunda yıkım başladığını söyleyen Başkan Tiryaki, "Geçmişte burası Esenpark olarak adlandırılan Ankaralıların nefes aldıkları bir park ve meydan olarak işlev görüyormuş. Daha sonra ise ne yazık ki buranın tarihi dokusuna hiç uymayan bir yapı olan belediye binası buraya yapılmış. Burası yeniden ayağa kalkması gereken bir bölge. Biz yapmak için yıkıyoruz, iş ve şov olsun diye yıkım yapmıyoruz." açıklamasında bulundu.

"GEREKLİ BİR ÇALIŞMAYDI"

 Başkan Tiryaki "Altındağ Belediyesi'nde uyguladığımız güçlü, kalifiye, az ve öz personel politikası nedeniyle, belediyenin boş kalan ve kullanılmayan bölümlerini yıkıyoruz. 2016 yılında, belediyenin yemek salonu, evlendirme müdürlüğü birimleri, oda nikâh salonu ve bazı dükkanların bulunduğu ilk bloğu tamamen yıkarak arkasındaki tarihi alanı ortaya çıkardık. Böylelikle Hamamönü ve Hamamarkası bölgesi Anafartalar Caddesi'ne bağlanmış oldu. Yıkılan bölüm, yeşil alan olarak değerlendirildi. Ankaralılar, şehrin merkezinde tertemiz, ferah ve yeşil bir alana kavuştu. Yapılması gerekli bir çalışma idi." dedi. 

"ŞOV OLSUN DİYE YIKIM YAPMIYORUZ"

 Şu anda da ikinci bloğun yıkımına başlandığını açıklayan Veysel Tiryaki, kısa süre önce Hacettepe ve İbn-i Sina Hastanesi tarafına bakan ikinci kısmın da boşaltıldığını ve ardından yıkım çalışmalarının başladığını söyledi. Başkan Tiryaki, şöyle devam etti: "3 bloktan oluşan Altındağ Belediye Binası yıkımın tamamlanmasının ardından bir bloktan oluşacak. İş ve şov olsun diye yıkım yapmıyoruz. Bu bölge yeniden ayağa kalkması gereken bir bölge. Yıkılan blok ile açılacak alanla birlikte arkasında bulunan tarihi yapı ortaya çıkacak. Geçmişte burası zaten Esenpark olarak bilinen bir park ve meydanmış."

Büro Değil; Mahalle 

Hamamönü ve Hamamarkası semtlerinde yürütüğü korumacılık faaliyetlerine Esenpark ile bir yenisini eklemek isteyen Başkan Tiryaki geçtiğimiz günlerde bir gazeteye verdiği demeçte, Hamamarkası projesini değerlendirerek, "Herkes Hamamarkası'nı büro yapmak istiyor, biz bunu istemiyoruz burada yaşayacak birilerini arıyoruz." demişti. Üç ay sonra mahalledeki 15 evin oturuma hazır olacağını belirten Tiryaki, Hamamarakası'nda Ankara evi mimarisine sahip konutlarla eski mahalle kültürünü yeniden canlandırmayı hedefliyor. 

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.