Altındağ Peçenek Mahallesi’nde ortaokul yok göç eden çok

Altındağ Peçenek Mahallesi’nde ortaokul yok göç eden çok

Altındağ Peçenek Mahallesi’nde ortaokul bulunmaması birçok hanenin göç etmesine neden oluyor. Mahalle muhtarı İsmail Küçükertan, “Okulsuz köye dönüş olmaz” diyor ve ilgililerden köye okul yaptırmalarını istiyor. 

Altındağ Peçenek Mahallesi sakinleri mahallede ortaokul bulunmamasından dolayı dert yanıyor. Mahalle sakinleri mahallede ortaokul olmamasının birçok hanenin göç etmesine neden olduğunu belirterek ilgililerden çözüm talep ediyor. Konu hakkında gazetemize bilgi veren Yukarı Peçenek Mahallesi İsmail Küçükertan, ”Mahallemizde sadece ilkokul bulunuyor. Öğrenciler sadece dördüncü sınıfa kadar okuyabiliyorlar. Daha sonra aileler merkeze göç etmek zorunda kalıyor” diyor.

OKUL OLMADIĞI İÇİN GÖÇ EDİYORLAR

Küçükertan, “Aileler okul olmadığı için merkeze göç etmek zorunda kalıyor. Çocuk sayısı az olduğu için okul yaptıramıyoruz. Ama okul yapılsa öğrenci gelir. Aileler çocuklarının daha iyi eğitim alması için merkeze taşınıyor. Taşınan ailelerin işi dahi burada. Sabah buraya geliyorlar akşam geri merkeze gidiyorlar. Bu sıkıntılardan dolayı taşınmak mecburiyetinde kalıyorlar” dedi.

“OKUL OLMAYAN YERDE, KÖYE DÖNÜŞ OLMAZ”

Okul kapanmasına her zaman karşı çıktığını belirten Küçükertan, “Köye dönüş projeleri yapılıyor. Okul olmayan yerde köye dönüş olmaz. Köyde bir şeyler olacak ki vatandaşta gelsin. Her şeyin başı eğitimdir. Vatandaşlar çocuklarını mecburen düşünmek zorunda kalıyor. 50’ye yakın hane okul yok diye Karapürçek’e taşınmak zorunda kaldı” ifadelerini kullandı.

YENİ EKİP ÇOK HIZLI ÇALIŞIYOR

Altındağ’ın yeni Belediye Başkanı Asım Balcı’dan memnun olduklarının altını çizen Küçükertan, “Asım Başkanımızdan son derece memnunuz. Bizleri muhatap alıyor, sorularımıza cevap veriyor. Sıkıntılarımızı gelip yerinde inceliyor. Yeni ekip çok hızlı çalışıyor. Geçmiş dönemde sorunlarımız bu kadar hızlı çözüm bulmuyordu. Okul sorunumuzu dahi ilettik, yardımcı oldu. Ama bu konunun muhatabı belediye değil Milli Eğitim Bakanlığı’dır. Bakanlıktan buraya okul yapmasını talep ediyoruz” dedi.

Emrah Özcan/HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.