Altındağ Belediyesi'nden iki yeni okul daha

Altındağ Belediyesi'nden iki yeni okul daha

Veysel Tiryaki yönetimindeki Altındağ Belediyesi, görevi olmamasına rağmen ilçeye 2 yeni anaokulu daha kazandırdı. Belediyece yapılarak hizmete sunulan anaokulu sayısı 13’e yükseldi.

Altındağ Belediyesi, eğitim yatırımlarına devam ediyor. Özellikle kadınların ve çocukların eğitimlerine önem veren, okul öncesi eğitim için bugüne kadar 29 milyon TL tutarında yatırım yapan Altındağ Belediyesi, Gültepe Mahallesi ve Ali Ersoy Mahallesi’nde yapımı tamamlanan anaokulları ile birlikte ilçedeki anaokulu sayısını 13'e yükseltti. 

ANAOKULU SAYISI 13'E YÜKSELDİ

Altındağlı çocukların okul öncesi eğitimine büyük destek veren Altındağ Belediyesi, Ankara Valiliği ile imzaladığı protokol çerçevesinde yapımını gerçekleştirdiği anaokullarını tamamlayarak hizmete açıyor. 2013 yılında farklı mahallelerde 11 anaokulunu hizmete açan Altındağ Belediyesi, Altındağlı çocukların daha mutlu ve kendine güvenen bireyler olarak yetişeceği anaokullarına iki adet daha ekledi. Gültepe ve Ali Ersoy Mahalleleri ‘ne yapılan anaokullarının tamamlanması ile Altındağ'daki müstakil anaokulu sayısı 13'e yükseldi. Gültepe Mahallesine (Çinçin) yapılan anaokulu, Milli Eğitim Bakanlığına devredilirken, Ali Ersoy Mahallesi'ne yapılan anaokulu ise Altındağ Belediyesi kreşi olarak hizmet verecek.                        
Gültepe ve Ali Ersoy Anaokulları, çocuklara tam donanımlı güvenli ve ayrıcalıklı bir eğitim ortam sunuyor. Derslikler, oyun sahaları , yemek salonları, fen laboratuvarları, kütüphane ve güvenli bahçeleri ile göz dolduran anaokulların da  3, 4 ve 5 yaş grubundan çocuklar eğitim alacak. Her biri 1100 metrekare kullanılabilir inşaat alanına sahip anaokulları bodrum katı dahil toplam üç katlı ve dört derslikli olarak inşa ediliyor. Büyük bir yemekhanesi de bulunan anaokullarında çocukların oynayabileceği oyun alanları ile bahçesi de yer alıyor. 

"7 YAŞ ÇOK GEÇ"

Altındağ Belediyesi tarafından 2013 yılında açılışı yapılan anaokullarından Güneşevler ve Aydinlikevler Anaokulları Altındağ Belediyesi tarafından işletilirken, Battalgazi, Gülpınar, Feridun Çelik, Karapürçek (2 adet), Alemdağ, Başpınar, Karakum ve Yıldıztepe anaokullarının inşaatı ise belediye tarafından tamamlandıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı'na devredildi. 4 yıldır Altındağ da hizmet veren 11 anaokulunda geleceğin yeni nesli yetiştiriliyor. Okul öncesi çocukların eğitimine büyük katkı sunan Altındağ Belediyesi, miniklerin eğitimi için tüm imkânlarını seferber ediyor. Açıldıkları her mahallede de büyük ilgi gören okullar," 7 yaş çok geç" sloganı ile hareket ediyor.

29 MİLYON TL PARA HARCADIK

Göreve geldikleri günden bugüne eğitim konusunu çok önemsediklerini ve eğitime destek verdiklerini belirten Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki," Bölgemizin ihtiyaçlarını biliyoruz ve Altındağlı çocuklarımızın bu okullara acil olarak ihtiyacı olduğunu görüyoruz. Altındağ Belediyesi olarak bu ihtiyacı karşılamaya yönelik her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Bugüne kadar anaokulları için toplam 29 milyon TL para harcadık. Anaokulları Altındağ da sağlıklı ve iyi eğitim almış nesillerin yetişmesi açısından çok önemli.  Okullarımız tüm çocuklarımıza hayırlı olsun." diye konuştu.

YATIRIMLARIMIZ İNSAN VE GELECEK ODAKLI

Altındağ'a 9 milyon TL değerinde bir lise binası da kazandırdıklarını hatırlatan Tiryaki, şöyle devam etti:
" Tüm çalışmalarımızda özellikle sürdürülebilir olmaya büyük önem veriyoruz. Bizim Altındağ da ki tüm işlerimiz uzun soluklu. Disiplinli bir şekilde 10 yıldır Altındağlıların eğitimi ile ilgileniyoruz. Belediyemiz, bütün birimleriyle modern dünyaya ayak uydurarak, bir önceki yıldan daha hızlı ve kaliteli iş yapmaya odaklanıyor. En önemli farkımız, hep daha iyiyi istemek, daha iyisini yapmaya çalışmak ve bunu sürekli yapmak. Yatırım politikamız insan ve gelecek odaklı. Mevcut kaynaklarımızı etkin kullanıyoruz. Bölge halkının güzel sanatlarla buluşarak kültür yaşantısını geliştirecek ortamlar oluşturulmasına yönelik yatırımlara önem veriyoruz. Çocukların, gençlerin ve mahalle halkının huzur içinde gezip dolaşabileceği, dinleneceği park ve yeşil alan çalışmaları yapıyoruz. Çarpık kentleşme sonucu sıkıntıların yaşandığı Altındağ bölgesinde, modern, çağdaş, günümüz koşullarına uygun ve insanların yaşam kalitesini artırmak amacı ile başlattığımız yatırımlara ayni titizlikle devam ediyoruz."  

EN GÜZEL MİRAS İYİ BİR EĞİTİM 

Attıkları her adımda çocukların ve gençlerin geleceğini düşündüklerini dile getiren Tiryaki," Eğitim, araştırma, bilgi ve iletişim teknolojileri ile bölgede yaşayan insanların sosyal gelişimine yönelik kütüphaneler, kadın eğitim kültür merkezleri, gençlik merkezleri, okullar, anaokulları ve spor tesisleri açıyoruz. Eldeki mevcut kaynaklarımızı etkin kullanarak tamamen insan odaklı bir yatırım politikası ile hareket ediyoruz. Yeni okullarımızın aydınlık kuşakların yetişmesine vesile olmasını diliyorum. Altındağ Belediyesi, çocuklarımızın iyi bir eğitim alarak, geleceğe en iyi biçimde hazırlanması için üstüne düşen sorumluluğun farkında. Çocuklarımıza bırakabileceğimiz en güzel mirasın iyi bir eğitim olduğuna inanıyoruz. Altındağ Belediyesi, görevi olmamasına rağmen, okul yapıyor.. Okullarımızın kalitesini yükseltmek için hiç durmadan çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.
Gültepe ve Ali Ersoy Mahallelerinde yapımı tamamlanan anaokulları bugün saat 11.00'de yapılacak törenle hizmete açılacak.
İBRAHİM ETHEM ÜNAL/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.