Altındağ Belediyesi borçsuz belediyeler arasındaki yerini korudu
Veysel Tiryaki yönetimindeki Altındağ Belediyesi, 2004’ten bu yana yatırımlarını tam 57 kat artırırken, 2006’dan bu yana borçsuz bütçesiyle de örnek teşkil ediyor.
2004 Yılında Altındağ Belediye Başkanlığına seçilen ve geldiği günden itibaren Altındağ’da değişimi hissettiren Başkan Veysel Tiryaki Altındağ’a altın çağını yaşatıyor. Altındağ Belediyesi Veysel Tiryaki Başkanlığında Altındağ’ı yeniden yapılandırıp Türkiye’ye örnek bir belediye oluştururken yapılamaz denilen icraatların altına imza atıyor.
118 mahalleden 26 mahalleye
Altındağ Belediyesi Veysel Tiryaki Başkanlığında birçok değişikliklere imza atarak Ankara’nın en sıkıntılı ilçelerinden biri olarak bilinen Altındağ’ın yeniden eski cazibeli günlerine kavuşturdu. Göreve geldiği ilk günden itibaren köklü değişiklikler ve yatırımlar yapan Başkan Tiryaki ilk iş olarak 30 olan müdürlük sayısını 14’e düşürdü. 118 mahalle sayısının ise hayli fazla olmasından dolayı mahalle sayısını 26'ya’düşüren Tiryaki, bin 885 olan personel sayısını ise 362’ye düşürerek belediyenin bütçesini artırdı.
Altındağ’a yatırım 57 kat arttı
“Belediyecilik, sabır ve emek gerektiren, uzun süreli ve ustalık isteyen bir iştir” sloganıyla hareket eden Altındağ Belediyesi Başkan Tiryaki döneminde yıllık gelirlerinde de artış gözlemlendi. 2003 yılında 33 milyon TL olan gelir yaklaşık 8 kat artarak 2016 yılında 245 milyon TL’ye ulaştı. 2003 yılında Altındağ Belediyesi’nin 2 milyon TL yatırım bütçesi ve 100 milyon TL borcu bulunurken 2016 yılında yatırım 57 kat artarak yaklaşık 114 milyon TL olurken borç ise sıfırlanarak borçsuz belediyeler arasında ki yerini korudu.
Kaynaklarını en etkili kullanan kamu kurumu
2006 yılına kadar her yıl bütçe açığı veren Belediye 2006 yılında ilk kez bütçe denkliğini Başkan Tiryaki döneminde sağladı. Altındağ Belediyesi 2006 yılından sonra ise her yıl bütçe fazlası vermeye başladı. 2006 yılı itibari ile Altındağ Belediyesi geçmiş dönemlere ait toplam 142 milyon TL ödeyerek borçlarını sıfırlamış ve hiçbir kurumdan borç almayarak 2007 yılında kaynaklarını en etkin kullanan kamu kurumu seçildi.
Kentsel ve sosyal dönüşümde büyük değişim
2005 yılında kentsel ve sosyal dönüşümün temellerini atan Altındağ Belediyesi 2005 yılını yıkım yılı ilan ederek gecekondu oranı yüzde 85 olan ilçede 50 bine yakın kaçak yapı yıkarak bir ilke imza attı. Altındağ Belediyesi sosyal alanda da kendini ispatlayarak 50’ye yakın büyük park ile 15 spor tesisi 5 yüzme havuzu yaparak Altındağ’da bir ilk olan buz pateni pisti inşasına başladı. Bunların yanı sıra Altındağ Belediyesi 25 kadın eğitim ve kültür merkezi, 10 kültür ve sanat merkezi ile 2 sanat sokağı açtı.
Altındağ Belediyesi tüm alanlarda aktif
Kültürel etkinliklere de ağırlık veren Altındağ Belediyesi her yıl düzenli olarak 20 bin kişiyi geziye 23 bin kişiyi de ücretsiz sinema ve tiyatroya götürüyor. Yerel yönetimlerin tüm alanlarda aktif olması gerektiğini çalışmalarıyla kanıtlayan Altındağ Belediyesi 13 tane müstakil anaokulu ile 7 tane aile sağlık merkezi ve 5 tane 112 acil servis istasyonu yaparak ilçede ikame edenlerin refah seviyesini artırdı. Türkiye’nin ilk açık hava köy müzesi olan Altınköyü Ankara’ya kazandırarak 100 yıl öncesinin köy hayatını şehrin merkezine getiren Altındağ Belediyesi 2005 yılında Altınay yardım birimini kurarak 95 bin aileye yardım eli uzattı. 2005 yılında Altındağ konuk evini açarak Ankara’ya gelen 294 bin hasta ve yakınlarını ağırlayan Altındağ Belediyesi Türkiye ve Başkente yakışır bir Altındağ’ı kazandırdı.
Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.