Altındağ Belediye Binası yıkılacak, yerine meydan yapılacak

Altındağ Belediye Binası yıkılacak, yerine meydan yapılacak

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, mevcut belediye hizmet binasının yakın zamanda yıkılarak, TOKİ ile birlikte bölgeye tarihe dokuya uygun 12 bin M²’lik dev bir meydan kazandırılacağını açıkladı.  

Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı, mevcut belediye hizmet binasını yakın zamanda yıkarak, bölgeye tarihi dokuya uygun 12 bin metrekarelik, altında otoparkı bulunan görkemli bir meydan düzenlemesi yapılacağını açıkladı.   

ALTINDAĞ BELEDİYESİ TAŞINACAK 

Başkan Balcı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Altındağ Belediye binası olarak kullanılmak üzere kendilerine geçici bir kamu binası tahsis edeceğini, şu anda kullanılan ancak yakın zamanda boşaltılarak hazır hale getirilecek ilçe sınırlarındaki söz konusu binaya taşınma işlemi gerçekleştirildikten sonra, yıkıma ve meydan projesine başlanacağını gazetemiz İlksayfa aracılığıyla duyurdu. 

BELEDİYENİN KASASINDAN PARA ÇIKMAYACAK 

Bakanlık tarafından belediyeye tahsis edilecek binaya ücret ödemeyeceklerinin altını çizen Başkan Balcı, “Kendimizden ayrı bir bütçe harcamadan Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla mevcut binayı değiş tokuş yapmış olacağız. Onun prosedürlerini hazırlayacağız. Başka bir kamu kurumunun kullandığı ve yakın zamanda boşaltılarak hazır hale getirilecek binayı biz kullanmış olacağız” dedi.  

MEYDAN TOKİ İLE BİRLİKTE YAPILACAK

Belediye birimlerinin geçici binaya taşındıktan sonra yıkım işlemlerine başlanacağını açıklayan Başkan Asım Balcı, “Geçici olacağımız bina 1, 1.5 yıl içerisinde hazır olacak. Dolayısıyla orası hazır olduğu zaman biz çıkacağız ve mevcut binamızın yıkılması ve altına otopark yapılması ile ilgili proje çalışmaları başlayacak. TOKİ tarafından onlarla birlikte konuşarak orayı tarihi dokuya uygun bir şekilde meydana dönüştüreceğiz inşallah. Dolayısıyla 12 bin metrekarelik bir meydanı Ankara’ya kazandırmış olacağız” diye konuştu.  

3 BLOGUN 2’Sİ YIKILMIŞTI SIRA 3’ÜNCÜDE 

İlk yapıldığında 3 bloktan oluşan Altındağ Belediye binasının ilk bloğu 2016 yılında yıkılarak yeşil alana dönüştürülmüştü. Geçen sene de belediyenin ikinci bloğu yıkılarak o alan da yeşil alana kazandırıldı. Üçüncü bloğun da yıkılmasıyla şehrin merkezi tertemiz, ferah ve yeşil bir alana kavuşmuş olacak. Meydanın altına yapılacak kapalı otoparkın ise bölgedeki park sorununa çözüm olması bekleniyor. Öte yandan 1920'li yıllarda inşa edilen ve Cumhuriyet'in ilk parklarından biri olan ‘Esenpark’, Ankara'ya yeniden kazandırmış olacak.

OSMAN AKDOĞAN/ İLKSAYFA-

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.