Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki'ye üstün hizmet ödülü

Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki'ye üstün hizmet ödülü

Başkent Ankara Meclisi, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’yi Hamamönü’ndeki restorasyon çalışmalarından dolayı ‘üstün hizmet ve başarı ödülü’ne layık gördü.

Başkent Ankara Meclisi bu yılki iftarını Karayolları Tesisleri’nde düzenledi. Yemek sonra konuşma yapan Başkan ve aynı zamanda AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan “Yaşadığımız şehir burasıysa derdimiz de burası olmalı” diyerek, hedeflerinin Başkent bilinci oluşturmak olduğunu söyledi. İftara meclis üyelerinin yanı sıra Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki de katıldı. Yaptığı hizmetlerden ötürü ödüle layık görülen Tiryaki, Hamamarkası konut projesini de ilk kez kamuoyu ile paylaştı. Ayrıca Ankara’nın en eski esnaflarından Ayhan Sümer de gecede ödül alanlar arasındaydı.  

BURASI DERDİ ANKARA OLANLARIN YERİ

Dertlerinin Ankara olduğunu söyleyen Ceylan, “Başkent Ankara Meclisi Ailesi’nin alanı çok geniştir. Büyük çoğunluğunu federasyon başkanları, kanaat önderlerinden oluşmaktadır. Yaklaşık 30’dan fazla hemşeri derneği federasyonu, sendika genel başkanından oluşan çatı kuruluştur. Bu çatı kuruluşun da genel başkanıyım. Üyelerimizden 21 arkadaş yönetim kurulunda bunlardan 16’sı federasyon başkanı. Başkent Ankara Meclisi 2013 yılında derdi Ankara olanlar için Ankara ile ilgili projeler, çalışmalar yapmak için kuruldu. Hepimiz Ankara’da yaşıyoruz. Fakat eksiğimiz şu ki burada yaşayanların Ankara ile dertleri olmadığı için biz bu meclisi kurduk. Burada yaşayanlar hep kendi memleketleri için bir şeyler istediler Başkent hep ikinci planda kaldı” dedi. 

BAŞKENTTE YAŞAYANLAR BAŞKENTİ DÜŞÜNMÜYOR 

“Başkentin en büyük problemlerinden bir bilinç eksikliği” diyen ve Ankara’ya gelenlerin burayı sahiplenmemesine dikkat çeken Ceylan konuşmasına şöyle devam etti: 
“Ankara’da yaşayanların tekrar kendi memleketlerine dönme şansı yok. Çocuklarının da yok o zaman hep beraber Ankara’ya sahip çıkmamız lazım ve Başkenti bu sahipsizlikten kurtaracağız. Tabi ki kendi memleketimize de sahip çıkacağız ancak artık biz burada yaşıyoruz. Ankara’nın meselesi eğer bürokratsa burada yaşıyorsa kendi memleketi ile ilgili derdi var, siyasilerimiz de öyle iş adamlarımız da Ankara’dan parayı kazanır yatırım başka yere yapar İstanbul’a giderler onun için bu boşluğu doldurarak Başkent Ankara bilinci oluşturmamız lazım.  Bu bilinci oluşturduğumuz takdirde bürokratına siyasetçiye herkesin bakışı çok daha müspet çok daha faydalı olacağına inanıyoruz. Onun için bu topluluk bu topluluk ulvi görevini yapmak suretiyle Ankara’ya hep beraber sahip çıkmak üzere yola çıkmış bir sivil toplum kuruluşu.” 

SİLAHLA DEĞİL FOTOĞRAF MAKİNESİ İLE AV OLMALI 

9-10 Haziran tarihlerinde Başkent Ankara Meclisi olarak düzenleyecekleri Nallıhan Foto Safari turu ile ilgili bilgi veren Ceylan, “Bu yarışmanın amacı avcılığın artık silahla değil fotoğraf makinesi ile yapılması gerektiği bilincini oluşturmak. Bunun için Nallıhan kuş cennetine gidiyoruz. Benim milli parklar genel müdürlüğü yaptığım dönemlerde başlamıştık devam ettireceğiz.” dedi. 

HAMAMARKASINA KONUT PROJESİ 

Altındağ’da gerçekleştirdiği restorasyon çalışmalarından dolayı ödüle layık görülen Veysel Tiryaki konuşmasında Hamamarkası Konut Projesinden bahsetti. Amaçlarının insanların Cumhuriyet’in kurulduğu yerlerde tekrar oturmaya başlamasını sağlamak olduğunu belirten Tiryaki, “Hamamarkası’nda Cumhuriyet’i kuran insanlar başta olmak üzere; o insanların oturduğu bölgeler yıllarca yağmalandı. Oradalar bizim tarihimiz var. Oralarda bize bu memleketi bırakan insanların mezarları var. Bugüne kadar göz ardı edildi. Yüzlerce restore edilecek ev var mali durumu iyi olan insanların evleri ancak mirastan dolayı sahip çıkmadan problem yaşamalar oluyor. O bölgedeki insanların oturması için mahalle oluşturuyoruz. İş yeri değil, büro değil bir buçuk yıldır üzerinde çalışıyoruz. Mülk sahipleri ile görüştük satanlardan yer aldık. İnsanların yaşadığı bir mahalle oluşturacağız. Eğer burayı da kaybedersek Ankara’yı bir daha ayağa kaldıramayız. Biz bunları anlatıyoruz” açıklamasında bulundu. 

POPÜLİST BELEDİYECİLİKTEN KAÇINDIK 

Her yerden ödül almadıklarını ve popülist yaklaşımlardan daima kaçındıkların söyleyen Tiryaki, “Çok fazla ödü alan birisi değilim. Her yerden ve herkesten ödül almıyoruz. Buradan aldığımız ödül ise, bizim için çok önemli. Biz her zaman popülist belediyecilikten kaçınıyoruz.” dedi. Başkentin kalkınması için Altındağ’ın Cumhuriyetin kurulduğu yer olarak çok önemli olduğunu belirten Tiryaki, “Altındağ ihmal edilerek, Ankara’nın kalkınmayacağını bunu herkese anlatmamız lazım.” dedi. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.