Altın yatırımında ne yapmalı? İslam Memiş’ten yeni yatırımcılara kritik ipuçları

Altın yatırımında ne yapmalı? İslam Memiş’ten yeni yatırımcılara kritik ipuçları

Altın fiyatlarında belirsizlik devam ederken, yatırımcılar uzman görüşlerine yöneliyor. Finans analisti İslam Memiş, altın alacaklara önemli uyarılarda bulundu.

Son dönemde altın, dolar ve borsa üzerindeki gelişmeler yatırımcılar için kritik bir öneme sahip. Finans analisti İslam Memiş, yatırımcılara altın ve piyasalardaki güncel durumu değerlendirerek dikkat edilmesi gereken noktaları açıkladı.

Memiş, Orta Doğu’daki gerilimlerin sürmesi nedeniyle yatırımcıların temkinli olmaları gerektiğini vurguladı. Borsa İstanbul'un 8.876 puan seviyesinde kapandığını hatırlatan Memiş, yeni haftada borsa için 8.800 - 9.200 puan aralığında hareket beklediğini söyledi.

Ayrıca, Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz kararlarının piyasalara etkisinin büyük olacağını belirtti. Dolar/TL kurunun 34,27 seviyesinden işlem gördüğünü ve yıl sonuna kadar yukarı yönlü hareketlerin devam edeceğini öngördüğünü dile getirdi.

Memiş, ons altın fiyatlarının haftaya 2.663 dolar seviyesinden başladığını ve 2.580 dolara gerileme ihtimaline karşı yatırımcıları uyardı. Gram altın fiyatlarının ise Kapalı Çarşı’da 2.980 - 3.080 TL aralığında hareket ettiğini belirtti.

“ACELE ETMEYİN!”

Memiş, yatırımcıların altın alımında acele etmemeleri gerektiğini belirterek, yeni alım yapacakların kademeli alım stratejisi uygulamalarını önerdi.

2.980 - 2.990 TL aralığını dip seviyeler olarak görmelerini tavsiye eden Memiş, 3.045 TL seviyesinin kritik bir eşik olduğunu ifade etti. “Orta Doğu’daki riskler sürdüğü için neyin ne olacağı belli değil” diyerek belirsizliklere dikkat çekti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.