Alsan Çarşısı'nda Ulus’un son sahafı

Alsan Çarşısı'nda Ulus’un son sahafı

Ulus’un son yıllarda ahlaki açıdan çöküntüye girdiğini belirten Yücel, “Maalesef şu an dışarıda dahi rahat yürüyemiyorsunuz. Ne kadar sürer bilmiyorum ama şimdilik buradayım’’ diye konuştu.

Ulus’un kalan tek sahafı olma özelliğini taşıyan Yücel Kitapevi kapılarını gazetemize açtı. Alsan Çarşısı’nda hali hazırda sahaflık yapan Serhat Yücel kendisinin bölgede tek kaldığını ve bunu da üzülerek beyan ettiğini söyledi. Ulus’un eski zamanlarını aradığını da belirten Yücel, “bilmiyorum ne kadar sürer ama şu an buradayım” diyor.

TEK KALMAMA ÜZÜLÜYORUM

Asıl mesleği jeoloji mühendisliği olan Yücel bu işi sevdiği için yaptığını belirtiyor. Bulunduğu çarşıda hatta Ulus’ta tek kalmasını ise üzülerek belirtirken, “Burada keşke çarşının içerisi kitapçı dolu olsaydı. Ben burada tek kalmaktan dolayı üzüntü duyuyorum. Biz sokak kitapçısıydık sonra sokaktan kaldırılınca dükkân açmamız gerekti. Birçok arkadaşımız maddiyattan ötürü dükkân açmaya cesaret edemediler o yüzden gittiler. Bazıları da açtı fakat tutunamadılar sonra kapattılar.” dedi. 

GENÇ KAZANMAK ÖNEMLİ

Önceki yıllarda bir lisede yapılan okuma yarışmasından 2-3 gencin yarışma ve kendisi sayesinde okuma alışkanlığı edindiğinden bahseden Yücel, “2 ya da 3 sene öncesinde Ulus Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bir okuma yarışması düzenlenmişti. Çocuklar buraya gelip ne fiyatı uygun olmak koşuluyla kitap istediler ve bende verdim. Sonra çocuklar bunu çok güzel bir alışkanlık haline getirdiler 2-3 genç arkadaşı bu şekilde kazandım ve okumaya devam ederler” diye konuştu. 

KURUMLAR GİDİNCE GELENLER AZALDI

İşlerinin düşüşünün en başta etraftaki kamu kurumlarının taşınmasına dayandıran Yücel, “Etraftaki kurumlardan memurlar benim sıkı müşterilerimdi. Müşteri tabirini bu işte çok sevmem onu da belirtmek isterim. Sonra pek çok kurum başka yere taşında oradan yine gelmeye çalışıyorlar fakat hayli zamanlarını alıyor. Etraftaki üniversite biraz kıpırdanma kattı işlerime.  Aslında şuan tam bir sahafta sayılmam oranlamak gerekirse yarıya yakınını yeni kitaplar oluşturuyor. Maalesef belirli maddi kaygılardan ötürü şuan yeni kitapları ve ders kitaplarını da satmam gerekiyor ” dile getirdi. 

AHLAKİ VE KÜLTÜREL ÇÖKÜNTÜ

Ulus’un son yıllarda büyük bir ahlaki ve kültürel çöküntüye girdiğini ve bu durumun genel esnafın bir problemi olduğunu belirten Yücel, “ Maalesef şu an dışarıda dahi rahat yürüyemiyorsunuz. Bu kültürel ve ahlaki çöküntünün de büyük etkisi kitaba olan ilginin hayli azalması. Zaten teknolojinin gelişmesi ile bu ilgi azalırken birde bölgenin bu yönde çöküntüde olması bizleri hayli unutturdu ve zora soktu. Ne kadar sürer bilmiyorum ama şimdilik buradayım diye konuştu.” İfadelerine yer verdi. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.