ALPERENLER DERGİSİ'NİN SON SAYISI ÇIKTI

ALPERENLER DERGİSİ'NİN SON SAYISI ÇIKTI

Alperen Ocakları'nın süreli yayın organı Alperen Dergisi'nin son sayısı çıktı. Merak uyandıran dergide ülke meselelerine çok yönlü bakış açısı koymuş Prof. Dr. Erol Güngör ile saklı kalmış destan Kûtü’l-Amâre Zaferi işlendi.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

 

Alperen Ocakları Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı'nın süreli yayın organı olan Alperen Dergisi'nin Nisan/Mayıs 2016 tarihli sayısı çıktı. 

EROL GÜNGÖR YAZIYA DÖKÜLDÜ

Alperen Dergisi'nin bu sayısında Erol Güngör ve Kut'ül Amare Zaferi dosya konusuna taşındı. Türkiye’de hem sosyal bilimler sahasında ciddi eserler ortaya koymuş hem de gerçek bir sorumluluk ile ülke meselelerine çok yönlü bakış açısıyla nüfuz ederek 1983 yılında hayatını kaybeden Prof. Dr. Erol Güngör,  Alperen Dergisi'nde Prof.Dr Mehmet Akgül'ün dilinden anlatıldı. Erol Güngör’ün bugün bile geçerliliği devam eden mühim sorular sorduğu “İslam’ın Bugünkü Meseleleri“ kitabı değerlendirildi. Dergide ayrıca Cafer Vayni Bey’in “Erol Güngör’e Göre Ziya Gökalp”, İkbal Vurucu Bey’in “Erol Güngör Vesilesi İle Türk Milliyetçiliğine Bir Nazar” başlıklı yazısı da bulunuyor. Bunların yanı sıra Erol Güngör’ün yakın dostu  Prof.Dr Yılmaz Özakpınar'ın "Erol Güngör’ün Avrupa Medeniyetine Bakışı” başlıklı bir söyleşisi de dergide yer alıyor.

SAKLI KALMIŞ ZAFER DE İŞLENDİ

Ayrıca kadim Türk Tarihinin saklı kalmış, üzeri örtülmüş Kûtü’l-Amâre Zaferi’ni konu alan Alperen Dergisi'nde “Saklı Kalmış Büyük Destan:Kûtü’l-Amâre Zaferi’” başlığı ile Dr. Mehmet Güneş'in ve “Türk Sebadı, İngiliz İnadını Kırdı” başlığı ile Tuğrul Salman'ın yazı da bulunuyor. Son dönemde romanlarıyla Türk Edebiyatında geniş yankı uyandıran Metin Savaş'ın "Milletleşme Sürecinde Romanın Etkisi" adlı yazısı da okuyucuları bekliyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.