Almanların ayarı bozuldu: Hollanda maçına görülmemiş önlem

Almanların ayarı bozuldu: Hollanda maçına görülmemiş önlem

Berlin Polis Sendikası, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finalinde oynanacak Türkiye-Hollanda maçını "emsali olmayan en yüksek riskli maç" olarak belirledi ve tüm personellerini alarm seviyesinde tutacağını açıkladı.

UEFA'nın Merih Demiral'a verdiği skandal iki maçlık cezanın ardından Almanya'da dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Berlin Polis Sendikası, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finalinde oynanacak Türkiye-Hollanda maçını "emsali olmayan en yüksek riskli maç" olarak belirledi ve tüm personellerini alarm seviyesinde tutacağını açıkladı.

Merih Demiral'a gol sevinci sonrası verilen cezanın ardından Berlin'de güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Berlin Polis Sendikası tarafından yapılan açıklamada, "Türkiye-Hollanda, geriye kalan maçlar arasında emsali olmayan en yüksek riskli maç. Bu maç için mümkün olan bütün personeli alarm seviyesinde tutuyoruz. Federal düzeyde ve eyaletlerden de destek bekliyoruz" denildi.

2-001.jpg

ALARM DURUMUNA GEÇİLDİ

Berlin polis sözcüsü Stefan Petersen-Schümann, maç günü acil servislerin tam sayısının açıklanacağını belirterek, "Maç sırasında oluşabilecek herhangi bir olay için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Güvenliği en üst düzeyde sağlamak için federal ve eyalet düzeyinde destek bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, UEFA'nın kararını eleştirerek Merih Demiral'ın hareketinin siyasi olmadığını, Türk olmanın gururunu taşıyan bir sembol olduğunu belirtmişti. Montella cezanın takımı daha da motive edeceğini ifade etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.