Ali Koç'un ifadesi ortaya çıktı

Ali Koç'un ifadesi ortaya çıktı

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un, Trendyol Süper Lig'in 37. haftasındaki Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin ardından yaşanan olaylara ilişkin yürütülen soruşturmada, "şüpheli" sıfatıyla verdiği ifade ortaya çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 19 Mayıs'ta Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maç sonrasında stadyum müdürü Ali Çelikkıran'ın darp edilmesiyle ilgili soruşturmasını sürdürüyor.

Bu kapsamda, Ali Koç bugün ifade vermek üzere Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne geldi. Basın Suçları Soruşturma Bürosu'nda ifadesi alınan Koç, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeden ayrıldı.

Koç, savcılık ifadesinde, 19 Mayıs'ta oynanan derbi maçın ardından kulüp başkanı olarak sahaya girme hakkı bulunduğunu, bu nedenle sahaya girdiğini belirtti. Hakkında bu durumla ilgili neden şikayet yapıldığını anlayamadığını dile getiren Koç, "Eylemlerimde suç teşkil eden bir davranış yoktur. Sahaya girdiğimizde müsabaka ve seyir alanı tamamen boşaltılmıştı, kimse yoktu. Ayrıca, müşteki Eray Yazgan'a 'Buradan çıkmazsan dayak yiyeceksin' şeklindeki sözlerimin tehdit olarak değerlendirildiği iddia edilmiştir. Ancak ben bu kişiye, ortamın daha fazla gerginleşmemesi için uzaklaşması gerektiğini belirterek sadece uyarıda bulundum. Sözlerimde tehdit unsuru yoktur. Eray Yazgan'a yönelik tehdit veya hakaret etmedim. Selahattin Baki'nin küfür ettiğini duymadım. Maçtan önce herhangi bir olaya karışmaması için uyarmıştım ve saha içinde tekrar uyardım. Şikayet dilekçesinde belirtilen iddiaları kabul etmiyorum. Hakkımda takipsizlik kararı verilmesini talep ediyorum," dedi.

SORUŞTURMA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Trendyol Süper Lig'in 37. haftasında RAMS Park'ta oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin ardından yaşanan ve stadyum müdürü Ali Çelikkıran'ın darp edilmesiyle ilgili soruşturma başlatmıştı.

Bu soruşturma kapsamında Fenerbahçe Kulübü doktoru Ertuğrul Karanlık, eski Fenerbahçe yöneticisi Hulusi Belgü ve teknik direktör İsmail Kartal'ın oğlu Emre Kartal ifade vermişti. Basın Suçları Soruşturma Bürosu'nda ifadeleri alınan 3 zanlı, adli kontrol talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilmişti. Şüpheliler hakkında yurt dışına çıkış yasağı ve ayda iki kez karakola imza atmayı içeren adli kontrol tedbiri uygulanmıştı.

Soruşturma kapsamında Ali Koç'un yanı sıra Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki de ifadeye çağrılmıştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.