Alevilerin oyu Cumhur İttifakı'na

Alevilerin oyu Cumhur İttifakı'na

Alevi Anadolu İnanç Önderleri Birliği Başkanı Hıdır Bulut ülkenin birliği ve beraberliği için 24 Haziran'daki seçimlerde Cumhur İttifakı'nı destekleyeceklerini açıkladı.

Alevi Anadolu İnanç Önderleri Birliği Başkanı Hıdır Bulut, 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde Alevilerin oyunun rengini gazetemize açıkladı. Alevi Dedesi Bulut, ülkenin birliği ve beraberliğinden yana olan ve Recep Tayyip Erdoğan sevdalısı Alevilerin 'Cumhur İttifakı'nı destekleyeceklerini belirtti. 

ALEVİLERİN KAZANIMLARI SÜRÜYOR

Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı döneminde Alevilerin birçok kazanım elde ettiğini ve bu kazanımların hızla sürdüğünü anlatan Alevi Dedesi Bulut, AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer alan 'Cemevlerine hukuki statü' vadinin de seçim sonrası muhakkak gerçekleşeceğine inandıklarını kaydetti.  

ALEVİLER İÇİN TAYYİP ERDOĞAN'IN YERİ AYRI

"Aleviler, AK Parti'ye ve Tayyip Erdoğan'a oy vermez" şeklindeki iddiaları yalanlayarak, bu ifadelerin algı operasyonu olduğunu belirten Bulut, "Biz sağduyulu Aleviler, Tayyip Bey'i çok seviyoruz. Sayın Erdoğan, bizi ötekileştirmiyor, 'bu insanlar da benim insanım' diyor. 'Demokratik olan bir ülkede bunların da hakları vardır' diyor. Alevi dedelerimiz ve kanat önderlerimiz, Tayyip Bey hakkında sürekli 'iyi adamdır' sözlerini kullanıyor" dedi.  

ERDOĞAN'IN KAYBI TÜRKİYE'NİN KAYBIDIR

Türkiye'nin birliği ve bütünlüğü için de Cumhur İttifakı'nı destekleyeceklerini ifade eden Bulut,  "Tayyip Erdoğan'ı destekliyoruz; çünkü içeriden ve dışarıdan şer güçlerce bu ülkenin yıkılmak istendiğini görüyoruz. Ülkemizin elden gitmemesi için Tayyip Bey'in mutlaka kazanması gerektiğini düşünüyoruz. Tehlikeli bir seçime girdik! Tayyip Erdoğan'ın kaybı Türkiye'nin kaybı olacaktır. Ülkenin geleceği için Tayyip Erdoğan'ı birinci turda seçtirmek gerekir" diye konuştu.   

BİZE GÖREV VERİN

24 Haziran'daki seçimlerde Cumhur İttifakı'nın başarılı olabilmesi için göreve hazır olduklarını açıklayan Alevi Anadolu İnanç Önderleri Birliği Başkanı Hıdır Bulut, "Biz Alevi dedeleri olarak AK Partili yöneticiler ile koordineli bir şekilde Alevilere verilen kazanımları halkımıza anlatmaya hazırız. Biz söylediğimiz zaman halkımız bize inanır; ama bir AK Partili anlattığı zaman inanmaz. Onun için bu süreçte işbirliği şart. Benim gibi Tayyip Bey'i seven, onun liderliğini benimseyenlerle biz AK Parti'ye oy getiririz. Gerekirse Türkiye'yi köşe bucak dolaşırız" şeklinde konuştu. 

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.