ALBAYDAN ŞOK AÇIKLAMA: “İSTİHBARAT ZAFİYETİ VAR

ALBAYDAN ŞOK AÇIKLAMA: “İSTİHBARAT ZAFİYETİ VAR

Askeri Yargıtay Üyesi Emekli Albay Yasin Aslan, geçmişte defalarca bombalı saldırıya uğrayan servislere bindiğini söyleyerek, patlamada büyük bir istihbarat zafiyetinin ve önlem eksikliğinin olduğunu belirtti. Aslan, tedbir almama konusunda Genelkurmay’ı

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

 

Başkent’te askeri servis araçlarının geçişi sırasında meydana gelen kanlı terör saldırısıyla ilgili Askeri Yargıtay Üyesi Emekli Kıdemli Hakim Albay Yasin Aslan, Habervaktim’e çarpıcı açıklamalarda bulundu.  Genelkurmay Başkanlığı’nda da sınır ötesi ve iç güvenlik harekâtlar birimlerinde uzun süre görev yapmış olan Aslan, emekli olmadan önce saldırıya uğrayan servislere defalarca bindiğini söyledi.  

GENELKURMAY SORUMLU

Olayda büyük bir istihbarat zafiyetinin olduğunu savunan Aslan, “Bu olayı öngörememe anlamında Genelkurmay İstihbarat, MİT İstihbarat ve Emniyet İstihbarat’ının sorumlu olduğunu düşünüyorum. Tedbir almama anlamında da Genelkurmay sorumludur, çünkü bomba yüklü aracın patlatıldığı trafik ışıklarına kadar en azından bir polis arabası ya da silahlı askeri bir personel konulmalıydı. Bölgede bir güvenlik elemanı olsaydı orada bir şekilde rahat hareket edemezlerdi”
TRAFİK IŞIĞINA KADAR KORUMA YOK
“Ben defalarca o servislere bindim. Kara, Hava, Deniz, Genelkurmay personeli oradan biniyor genelde. Tüm kurumlardaki personel bölgeye kadar yürüyor. İşe gidip-geliş saatlerinde müthiş bir kalabalık olur.  O servisler Hava Kuvvetleri platformundan toplu bir şekilde hareket ediyor. Orası askeri birlik olduğu için hareket noktasını bir şekilde koruyorlar, ama minibüsler oradan çıktıktan sonra bombalı saldırının gerçekleştirildiği trafik ışığına kadar koruma yok. Orası askeri yer değil sivil yol ama etrafı hep askeri alanlarla çevrili. İlk hareket noktasında olduğu gibi burada da güvenlik önlemleri alınması gerekirdi. Saldırgan orayı biliyor olmalı. Bakanlara, generallere uyguladıkları güvenliğin benzerini orada uygulasalardı orada saldırı yapmaya cesaret edemezlerdi” dedi.
TERÖR KONUSU OKULLARDA BİLE OKUTULMALI
Türkiye’nin terörle mücadelede yeni bir vizyona ve misyona ihtiyaç olduğunu belirten Aslan, “Terör konusunda ancak hukuk ve siyaset yoluyla sonuç alabiliriz. Bizde birtakım askeri önlemler alınır, birtakım girişimlerde bulunulur ama bunlara bel bağlamamak gerekiyor. Sonuçta askeri müdahalenin karşılığını terör örgütleri de verir. Mücadeleyi nihai olarak gönüllerde kazanmak gerek. Silahla kazanılmaz. Tüm siyasetçilerin mutlaka ortak görüş birliğine varması gerekiyor. Strateji ve vizyon değişikliğine gitmezsek terörle ilgili söylenen aynı şeyler tekrarlanacak. Bizim burada yapmamız gereken çok iyi bir stratejiyle iyi bir siyaset uygulayıp netice almak. Terör konusu okullarda ders olarak okutulmalı. İnsanları artık bilinçlendirmek gerekiyor. Vatandaştan da büyük oranda özellikle istihbarat anlamında yardım almak lazım” diye konuştu.
BAŞKA CANLI BOMBALAR OLABİLİR
Başka bomba yüklü araçların da ülkemizde olabileceğine dikkat çeken Aslan şöyle konuştu: “Gardaki saldırıdan sonra yayılan birçok ‘bomba’ haberi vardı. ‘Bomba yüklü araçlar dolaşıyor. Eylem yapabilirler’ şeklinde. Bunlar sızdırılmış istihbarat bilgileri de olabilir. Bir tanesini gördük başkaları da olabilir.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.