Akyurt fuar alanı için 22 firma teklif verdi

Akyurt fuar alanı için 22 firma teklif verdi

Akyurt’ta yapılacak olan fuar alanı için ATO’dan düzenlenen ihaleye 22 firma ön teklif yaptı. Hak kazanacak firmanın belirlenmesiyle çalışmaların Ramazan’dan evvel başlaması hedefleniyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde 8 kurum ve kuruluşun ortaklığında kurulan ‘Ankara Uluslararası Fuar alanı ve Kongre Merkezi A.Ş.’nin hissedarları, Akyurt’a yapılacak Fuar Alanı ihalesi için geçtiğimiz 30 Mart Cuma günü ATO Congresium’da bir araya gelmişti. Fuar alanının tamamlanması için yapılan ihaleye 72 firma davet edilmişti. Geçtiğimiz Cuma günü yapılan fuar ihalesine katılan firmalardan 22'sinin fuarın yapımı için ön teklif verdiği öğrenildi. 

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BELİRLENECEK

Akyurt'ta tamamlanacak fuar alanı için yarışacak 22 firmanın verdiği ön tekliflerin şu an fuar yetkilileri tarafından değerlendirildiği ve ihale sürecinin devam ettiği kaydedildi. Yapılacak değerlendirmenin ardından önümüzdeki günlerde fuarı tamamlayacak firmanın belirleneceği öğrenildi. İnşaata bir an önce başlanması için değerlendirmelere hız verildiği de belirtildi.  

HEDEF RAMAZAN'DAN ÖNCE İNŞAATA BAŞLAMAK

Edinilen bilgilere göre fuarı yapmaya hak kazanacak firmanın belirlenme sürecinin geride kalması ile önümüzdeki Ramazan ayından önce fuardaki inşaat çalışmalarına başlanacak. Fuar inşaatına bir yıl içerisinde bitirme şartı getirilecek. Fuar merkezinin 116 bin metrekare kapalı, 127 bin metrekare de açık alana sahip olması planlanıyor. Fuarın toplam maliyetinin 279 milyon TL olmasının hedefleniyor. 

HİSSE ORANLARI ŞÖYLE

Ankara Uluslararası Fuar Alanı ve Kongre Merkezi A.Ş’nin 8 kurum-kuruluşunun hisse oranları şöyle:
*Ankara Büyükşehir Belediyesi: Yüzde 21,6
*Türkiye Odalar Borsalar Birliği(TOBB): Yüzde 24
*Ankara Ticaret Odası(ATO): Yüzde 20
*Ankara Sanayi Odası(ASO): Yüzde 20
*Ankara Ticaret Borsası(ATB): Yüzde 5
*Akyurt Belediyesi: Yüzde 5 
*Ankara Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği: Yüzde 2
*Ankara Valiliği: 2,4

Osman AKDOĞAN - S.Selçuk YILDIRIM/HABERVAKTİM


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum