Akyurt Belediyesi yatırımlara devam ediyor

Akyurt Belediyesi yatırımlara devam ediyor

Akyurt Belediyesi köy kültürünü devam ettirmek ve kültürel yapıyı korumak amacıyla 3 mahallede köy konakları inşa ediyor.

Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, her geçen gün gelişen ilçedeki yatırımlarla ilgili gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu. Borçsuz bir belediye olduklarının altını çizen Başkan Ayantaş, göreve geldikleri 2004 yılından bu yana Akyurt'ta her anlamda değişim yaşandığını kaydederek,  
"Akyurt’ta birçok yeni projeye imza attık. Özellikle meclis üyelerimizin bize verdiği destek ve personelimizin yapılan her işi sahiplenmesi, başarılı olmamızda etkili oldu. Allah’a şükürler olsun ki Ankara’nın en iyi belediyelerinden biriyiz" dedi. 

SELÇUKLU MİMARİSİ İLÇEDE YAŞATILIYOR

dsc_0057777777777777777777.jpg

Başkan Gültekin Ayantaş, Akyurt'a yakışır 6 bin 500 metrekare toplam alana sahip belediye hizmet binasını geçtiğimiz yıl hizmete açtıklarını belirtti. Selçuklu mimarisinden esinlenerek yapılan hizmet binasının herkes tarafından büyük bir beğeni ile karşılandığını kaydeden Başkan Ayantaş, "Yeni hizmet binamız dış görünüş, kullanışlılık ve bulunduğu yer bakımından çok güzel bir bina oldu. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.  

gultekin-ayantas-habervaktim.jpg

GANİ'NİN AĞIL GÖLETİ TAMAMLANDI

Akyurt Belediyesi'nin 2014 -2019 projeleri arasında yer alan ve yapımına 2016 yılının Nisan ayında başlanan Gani'nin Ağıl Göleti inşaatının tamamlandığını kaydeden Başkan Ayantaş, "Devlet Su İşleri (DSİ) 5’inci Bölge Müdürlüğü ile bu göletin yapılması için bir protokol imzaladık. Hemen ardından çalışmalara başladık ve kazasız, belasız inşaatın sonuna gelindi. 'Gani'nin Ağıl' adıyla bilinen mevkide, 33 metre yüksekliğinde bir gövde inşa edildi. Çalışmalarımız bununla sınırlı kalmayacak. Yaşlı ardıç ağacının alt kısımlarında kamelyalar ve piknik alanları oluşturularak göletin etrafı mesire alanına dönüştürülecek. Böylece Akyurt’a gelenlerin uğrak yeri olacak yeni bir alan daha kazanmış olacağız. Bizimle birlikte bu projede imzası bulunan DSİ 5’inci Bölge Müdürü Mahmut Dündar Bey’e, inşaatı tamamlayan DSİ çalışanlarına ve Belediye personelimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

3 BİN KİŞİLİK SEYYİD BURHANEDDİN CAMİİ HİZMETE AÇILDI

camiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.jpg

Akyurt Belediyesi olarak ilçeye yakışır 3 bin kişilik Seyyid Burhaneddin Camii'ni de hizmete açtıklarını kaydeden Başkan Ayantaş, "2013 yılında yapımına başladığımız camimizin inşaatı tamamlandı. 3 binden fazla insanın bir arada ibadet edebileceği caminin 4 tane ikişer şerefeli, 65 metre yüksekliğinde minaresi bulunuyor. Avluda yer alan şadırvanın dışında bodrum katında da vatandaşlarımızın abdest alabileceği alan mevcut. Büyük bir cami olduğu için cenazelerde ihtiyaç duyulan gasil hanede cami alt katında yer alıyor. Seyyid Burhaneddin ismini bize soran çok sayıda vatandaşımız oluyor. Seyyid Burhaneddin Tirmizi, bugünkü Özbekistan topraklarında yer alan Tirmiz şehrinden Anadolu'ya gelmiş büyük bir velidir ve Mevlana Celaleddin Rumi’nin hocasıdır. Osmanlı mimarisi özelliklerini taşıyan camimizin yapımında emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" sözlerini aktardı. 

ESKİ KÖY KÜLTÜRÜ MAHALLELERDE YAŞATILACAK

qqqqqqqqqqqqqqqq.jpg

Akyurt Belediyesi olarak köy kültürünü devam ettirmek ve kültürel yapıyı korumak amacıyla 3 mahallede köy konakları inşa ettiklerini aktaran Başkan Ayantaş, "İlçemiz şehirleşmeye devam ederken, bir yandan da geçmişimizi ve kültürümüzü devam ettirmek adına çalışmalar yapıyoruz. Büğdüz, Güzelhisar ve Çınar Mahalleleri'ne köy konakları inşa ediyoruz. Eskiden köylerimizde bulunan köy konaklarını günümüze taşıyarak, orada yapılan eğlenceleri, oyunları sürdürmeyi, düğün ve cenazelerde bir arada olmayı sağlayacak mekanlar inşa ediyoruz. Köy konakları modern mimari ile geçmişin estetiğini birleştirerek, Selçuklu mimarisi özellikleriyle 900 metrekare alan içerisinde, düğün salonu, teras, gelin-damat odası, mescit, mutfak, tesisat odası ve lavabo alanlarını kapsayacak. Diğer mahallelerimizde eskiden köy odası olarak kullanılan mekanları da kullanılır hale getirerek köy konağı olmayan mahallemiz kalmayacak şekilde çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. 

3 KATLI SOSYAL TESİS

1-007.jpg

Bu yıl içerisinde tamamlanacak 3 katlı sosyal tesis inşaatında çalışmaların hızla sürdüğünü belirten Başkan Ayantaş,  "Yıldırım Mahallesi'ndeki 'Höyük Park' içerisinde belirlenen alanda kafeterya, taziye evi ve öğretmen evini bir çatı altında toplayacak projenin inşaatı başladık. Binamız 2018 yılının sonlarına doğru tamamlanarak hizmete girmiş olacak. Akyurt ve Akyurtlu her şeye layık. 
İlçemiz hızla büyüyor. Bu nedenle çeşitli ihtiyaçlar ortaya çıkıyor. Höyük Parkı'mız çok güzel bir park. Buranın içerisine 3 katlı bir bina yaparak farklı amaçlara hizmet etmesini hedefliyoruz. Bodrum kat parka açılacağı için alt katta kafeterya, zemin katta taziye evi ve en üst katta ise öğretmen evi ve lokali olmasını planlıyoruz. 250 metrekare taban oturumu olacak binanın 3 katının toplam inşaat alanı ise 750 metrekare" dedi. 

DAHA BİRÇOK YENİ PROJEYE İMZA ATILACAK

2-001.jpg

Her geçen gün büyüyen ilçede daha birçok projeye imza atacaklarını aktaran Başkan Ayantaş, "Her zaman söylediğim gibi insanlar kendini yenilemeli. 'Ben oldum'  diyen insan yok olmaya mahkumdur. Biz Akyurt Belediyesi'nde idareciler ve personel olarak kendimizi yeniliyoruz” diye konuştu.

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.