Aktürk: 'Muhtar Maaşları Kaldırılıyor' haberlerinin aslı yok

Aktürk: 'Muhtar Maaşları Kaldırılıyor' haberlerinin aslı yok

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk, sosyal medyada hızla yayılan “Muhtar Maaşları Kaldırılıyor” şeklindeki paylaşımlara açıklama getirerek, “Bu haberlerin aslı yoktur, bunlara asla itibar etmeyin” dedi.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk, çeşitli internet siteleri ve sosyal medyada bugünlerde hızla yayılan “Muhtar Maaşları Kaldırılıyor” şeklindeki haberler ile paylaşımlara açıklama getirdi.

Söz konusu haberlerin asparagas olduğunu, bu “yalan haberlere” kimsenin itibar etmemesi gerektiğini belirten Genel Başkan Aktürk, “Yerel seçimlere giderken muhtar maaşlarının kaldırılacağı iddiasının kesinlikle aslı astarı yoktur.  Muhtarlar kanunu açık, onu okumalarını öneririm” dedi. 

BİRİLERİ MUHTARLIĞA OLAN İLGİYİ AZALTMAYA ÇALIŞIYOR

Çeşitli haber sitelerinde ve sosyal medyada dolaşan söz konusu haberlerin, muhtarlığa son dönemlerde gösterilen büyük ilgiyi baltalamak için yapıldığını ileri süren Genel Başkan Aktürk, “Buradaki amaç muhtarlık seçiminin kaos haline dönmesi. Bu yalan haberlerin belli bir çevrelerce çıkarıldığını biliyoruz. Son yıllarda cazip hale gelmeye başlayan muhtarlığa olan ilgi azaltılmaya çalışılıyor. Muhtarlara verilen yetkinin alınması söz konusu değil” dedi.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU DA YALANLADI

Geçtiğimiz hafta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bir araya geldiğini aktaran Genel Başkan Aktürk,  “Bakanımız da bu haberlerin asparagas olduğunu teyit etti. Sayın Soylu, ‘muhtarlıklar devam edecek, hakları devam edecek’ diyerek muhtar maaşlarının kesilmesinin aksine önümüzdeki süreçte muhtarlıklarla ilgili yeni düzenlemelerin de hayata geçirileceğinin müjdesini verdi” diye konuştu.   

img_4549.pngMUHTAR MAAŞLARI KALDIRILACAK İDDİASI!

Çeşitli internet sitelerinde ve sosyal medyada “Muhtarlar ile İlgili Yeni Karar Açıklandı” başlığıyla bir haber paylaşılıyor. Gerçekle bağdaşmayan söz konusu 

haberin içerisinde özetle şu bilgilere yer veriliyor: “Türkiye’de bulunan 81 ilin her birinde yüzlerce köy ve mahalle bulunmaktadır. Köy ve mahallelerde muhtar olarak görev yapan yine yüzlerce muhtar vardır. Muhtarlarla ilgili alınan yeni karar ile muhtar maaşlarının kaldırılacağı açıklandığı bilgisine ulaşıldı. Devam eden görüşmeler sonucunda muhtarların daha önce olduğu gibi gönüllülük esasına dayalı olarak yürütüleceği yönünde karar alınacağı, kararın tebligat niteliğinde resmi gazetede yayınlanmasının ardından yürürlüğe gireceği beklendiği öğrenildi.”

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.