Aktaş Mahallesindeki yeşil alan çöplüğe döndü

Aktaş Mahallesindeki yeşil alan çöplüğe döndü

Altındağ Aktaş Mahallesinde yer alan Ankara Eğitim Araştırma Hastanesinin Ses Sokağa bakan arka tarafındaki yamaç alan, çöplüğe dönmüş vaziyette.

Altındağ Aktaş Mahallesinde yer alan Ankara Eğitim Araştırma Hastanesinin Ses Sokağa bakan arka tarafındaki yamaç alan çöplüğe dönmüş vaziyette.

Kullanılmayan malzemelerin atıldığı alan çevre ve görüntü kirliliğine neden olurken, alanın karşısında bulunan bloklarda ikame eden vatandaşlar, alanın temizlenerek görüntü kirliliğinin ortadan kaldırılmasını istiyor.

“Her balkona çıktığımızda bu manzara ile karşılaşıyoruz” diyen bölge sakinleri bir an önce alanın Ankara Büyükşehir Belediyesi ya da Altındağ Belediyesi tarafından temizlenmesini talep ediyor.

dsc_0832-002.jpg“TEMİZLENSİN İSTİYORUZ”

Boş yamaçlık alana atılan kullanılmayan eşyalar alanı çöplüğe çevirmiş durumda.

Bölge halkının şikâyeti üzerine bölgeye giden muhabirimiz alanı görüntüleyerek bölge sakinlerine ulaştı.

Alana atılan malzemelerin, çöplüğü andırması yüzünden şikâyetçi olan vatandaşlar şu ifadeleri kullandı:

“Biz alanın karşısındaki bloklarda ikame ediyoruz.  Her balkona çıktığımızda bu manzara ile karşılaşıyoruz. Adeta çöplüğü andırıyor. Alan hastaneye mi ait, üniversiteye mi bilmiyoruz. Görüntü kirliliğine neden oluyor. Temizlenmesini istiyoruz” dedi.

KÖPEKLER MESKEN TUTTU

Ayrıca alanı başıboş sokak köpeklerinin mesken tuttuğu gözlerden kaçmazken,  sürekli aynı güzergâhı kullanan bir vatandaş ise şu ifadeleri kullandı:

“İşe gidip gelirken sürekli bu güzergâhtan geçiyoruz. Alana atılan çöpler görüntü kirliliğine neden oluyor. Yoldan geçenleri rahatsız ediyor. Bunun yanı sıra alanı sokak köpekleri mesken tutmuş. Bazı günler kalabalık bir şekilde sokağa iniyorlar ve yoldan geçmekte güçlük yaşıyoruz. Alan temizlenirse en azından köpeklerde orada toplanmaz” ifadelerini kullandı. 

Emrah Özcan / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.