Akşemsettin Mahalle muhtarı çağrıda bulundu: "Bir çok kişinin aile hekimi yok"

Akşemsettin Mahalle muhtarı çağrıda bulundu: "Bir çok kişinin aile hekimi yok"

Mamak Akşemsettin Mahallesi muhtarı İbrahim Biçer, bölgede bulunan sağlık ocaklarını Durali Alıç Mahallesi ile ortak kullandıklarını söyleyerek, “Birçok kişinin aile hekimi dahi yok. Vatandaş mağdur ve perişan." dedi.

Mamak Akşemsettin Mahallesi Muhtarı İbrahim Biçer gazetemize konuştu. Biçer,  mahallede bulunan sağlık ocaklarını Durali Alıç Mahallesi ile ortak kullandıklarını, nüfusun fazlalığından dolayı birçok kişinin aile hekimi dahi olmadığını söyledi. Biçer, vatandaşların çevre mahallelere sevk edildiğini birçok kişinin mağdur olduğunu söyleyerek, “İlgili yerlerle görüştük, Mamak Belediyesi yer verdiği takdirde sorun çözülecek” dedi.

BİRÇOK KİŞİNİN AİLE HEKİMİ YOK
Biçer, 17 bin nüfusa sahip mahallede sağlık ocağını 35 bin nüfusa sahip Durali Alıç Mahallesi ile ortak kullandıklarını ifade ederek, “İki mahalle  50 bin kişiden fazla insan yaşıyor. Bu kadar kişiye 3 tane sağlık ocağı bakıyor. Bu sağlık ocağındaki doktor sayıları göz önüne alındığında 24 bin kişiye kadar bakabiliyorlar. Geriye kalan 28 bin kişi ise boşta. Bir doktor en fazla 4 bin kişiye bakabiliyor. Üstüne bakamıyor.”

YER TALEBİ
“Biz mahallemize sağlık ocağı yapılmasını talep ediyoruz. İl Sağlık Müdürlüğü ile konuştuk. Yer verildiği takdirde 7-8 doktora kadar atayabileceklerini ifade ettiler. Gönül Çarşısı orta katı müsait. Mamak Belediye’sinden orayı istiyoruz.”

VATANDAŞ MAĞDUR OLUYOR
“Geriye kalan 28 bin kişi sağlık ocağına başvurduğunda, sağlık ocağı dolu diye çevre mahallelere sevk ediliyor. İnsanlar perişan oluyor. Çocuklarına aşı dahi yaptıramıyorlar. Maddi durumu iyi olmayan birçok kişi var. Vatandaş için yol çileye dönüşüyor. İki vesaitlik yere sevk edilenler oluyor. Vatandaşlar mağdur.”

VATANDAŞ ŞİKAYETÇİ
“Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’den talebimiz sağlık ocağı için yer vermesidir. Yaşlı vatandaşlarımız da bu konuda çok mağdur oluyor. İlaç yazdıramıyorlar. Hastaneye gidemiyorlar. Pandemi olduğundan birçok kişi sağlık ocağına gitmeyi tercih ediyor. Nüfusumuz sürekli artıyor ama ona paralel sağlık ocağı sayısı artmıyor.  Vatandaşlar bu konuda çok şikayetçi. İlgililere duyurulur” dedi. 

Emrah Özcan/İLKSAYFA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.