AKM önündeki üst geçitte tehlikeye davetiye

AKM önündeki üst geçitte tehlikeye davetiye

AKM girişindeki üst geçitte yer alan bozuk bir asansörün hem kapısının hem de asansör kafesine idareten konulan levhaların açık durması tehlikeye davetiye çıkarıyor. 

AKM girişindeki üst geçitte yer alan bozuk bir asansörün hem kapısının hem de asansör kafesine idareten konulan levhaların açık durması tehlikeye davetiye çıkarıyor. 

Ankara’da tanıtım günlerinin düzenlendiği ve bundan dolayı vatandaşların büyük rağbet gösterdiği Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) giriş kapısı yakınında bulunan yaya üst geçidin bakımsız hali görenleri üzüyor.

Kazım Karabekir Caddesi üzerinde yer alan üst geçidin asansörleri ve yürüyen merdivenleri yıllardır çalışmadığı gibi, üst geçidin AKM tarafında kalan asansör ise tehlikeye adeta davetiye çıkarıyor! 

ASANSÖRÜN KAPISI AÇIK, OSB LEVHALAR BOŞTA

Tanıtım günlerine gelen binlerce Başkentlilerin yanı sıra çeşitli illerden gelen vatandaşların yanından geçtiği asansörün kapısının açık, kırılan cam kaplamaların yerine idareten konulan OSB levhaların ise artık yayalara engel ve tehlike oluşturduğu görülüyor.

Güvenlik önleminin alınmadığı görülen asansörün bir an önce onarılması ve kırık noktaların tamamlanması gerekiyor.

Zira asansörün açık olan kısımlarından özellikle akşam saatlerinde yayaların içine düşüp yaralanması hatta ölme ihtimali bulunuyor.

Muhabirimiz, söz konusu asansörün açık noktalarından girerek durumun vahametini gösterdi.  

98810cd2-b683-4059-b461-92c80fdf4f6f.jpg

BAŞKENTLİLER: HABERİ OLSA BAŞKAN TUNA ÇÖZER…

Tanıtım günlerine yaya gelen vatandaşlar da duruma büyük tepki gösteriyor.

Üstgeçidin ve söz konusu asansörün onarılması için Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulunan vatandaşlar, “Yıllardır bu üst geçit bakımsız halde. Bu üst geçidin ne yürüyen merdivenleri ne de asansörleri çalışıyor. Engelli vatandaşlarımız buradan geçemiyor. Burada facia yaşanmadan bir an önce çalışma yapılıp üst geçidin eksik noktalarının onarılması şart. Belediye Başkanımız Mustafa Tuna’nın eminiz buradan haberi yoktur, haberi olsa hemen bu sorunu çözeceğine inanıyoruz” dedi.   

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.