AKGO'dan düğün salonlarına 'gelin başı' tepkisi

AKGO'dan düğün salonlarına 'gelin başı' tepkisi

Gazetemize konuşan AKGO Başkanı Bülent Erdoğan, düğün salonlarının ‘gelin başı’ yapımı gibi hizmetleri ‘her şey dâhil’ paketi altında evleneceklere ‘fırsat’ olarak sunmasına, haksız rekabet oluşturduğu gerekçesiyle tepki gösterdi. 

Ankara Kuaförler Güzellik Salonları İşletmecileri ve Manikürcüler Esnaf Odası (AKGO) Başkanı Bülent Erdoğan yaklaşan düğün sezonunu öncesi gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

MERVİDEN ALTI İŞLETMELER KAPANDI  

AKGO Başkanı Bülent Erdoğan, göreve geldiği günden itibaren diğer odalara örnek olacak bir denetleme kurulu kurarak standart dışı çalışan yerleri tek tek belirlediklerini söyledi. Erdoğan, “Kaçak çalışan ya da ucuz çalışan salonları artık belirleyebiliyoruz. Biz göreve geldiğimizde iş yeri denetleme danışmanlık birimimizi kurduk. 2 liraya saç kesimi yapan ve hijyen şartlarına hiçbir şekilde uygun olmayan, kullandıkları ürünlerde kanserojen madde olan işyerleri vardı. Yurt dışından 1-2 liraya içerisinde kanserojen madde olan ürünler getirip, ucuz iş yapan ve insan sağlığı ile oynayan yerler olduğu gibi çok çok kaliteli ürünler kullanan iş yerlerimiz de var. Biz insan sağlığı ile oynayan iş yerlerini tespit edip tek tek dava açtık. Bizi tehdit eden, yapamazsınız diyenler de oldu. Kanuni hakkımızı kullanarak, bu iş yerlerinin insan sağlığı ile oynadığını, haksız rekabete neden olduğundan mahkemeye verdik ve hepsini de kazandık” dedi.

“YETKİMİZ YOK” DEMEK BAHANEDİR

Erdoğan 3 binin üzerinde üyeleri olduğunu ve oda olarak birçok sorunla uğraştıklarını ifade ederek odaların yetkilerinin olmamasının bir bahane olmayacağını söyledi. Erdoğan, “Yetkimiz yok, demek bir bahanedir. Çalışan oda başkanı ne yapar ne eder, o sorunlara bir çözüm yolu bulur. Mesela aidatını ödemeyen üyeler oluyor.  Biz ülkenin içinde bulunduğu durumdan dolayı çok üstlerine gitmiyoruz. Yapmak istesek 3 yıl üst üste aidatını ödemeyen üyeyi silme yetkimiz var. Doğal olarak ruhsatı da iptal oluyor. Yeniden ruhsat alması gerekiyor. Ufak bir aidat daha fazla masrafa neden olabiliyor. Bunları ve kanunu iyi bilmek lazım” diye konuştu.

ankara-kuaforler-guzellik-salonlari-isletmecileri-ve-manikurculer-esnaf-odasi-(akgo)-baskani-bulent-erdogan,-gelin-basi-tepkisi,-dugun-salonu.jpg

DÜĞÜN SALONLARINDAN ŞİKÂYETÇİYİZ

Erdoğan oda olarak düğün salonlarından “fiyat tarifesi” konusunda şikâyetçi olduklarını kaydederek, “Bu dönemlerde en büyük şikâyetçi olduğumuz konu düğün salonlarıdır. Düğün salonları, düğün paketlerine gelin başını da dâhil ediyorlar.  Mesela ‘her şey dâhil 3-5 bin lira’ yazıp bu paketin içine gelin başını da ekliyorlar. Sonra da bir kuaföre gidip onunla anlaşıyorlar. Bu salon sezon boyunca ortalama 100 düğün aldıysa 100 tane gelini de tek kuaförle anlaşıp ona gönderiyor. Hal böyle olunca da bazı kuaförler arasında bu salonları alabilmek için rekabet oluşuyor. Salonlara getirdiğin gelin başlarını ücretsiz yaparım diyorlar. Yani gelinden para kazanmıyor; ama gelinin yanındaki gelenlerden para kazanıyor”

HAKSIZ REKABET ORTAMI OLUŞUYOR

“Örnek verecek olursak gelin 8 kişiyle birlikte geliyor. Bedava yaptığı için gelinden para kazanmıyor. Durum böyle olunca da gelinin yanında gelenleri kazıklamaya çalışıyor. Bu seferde esnaflığa zarar veriyor. Bu yüzden bunların önüne geçmemiz lazım. Özellikle Fotoğrafçılar Odası, Pastacılar Odası, Çiçekçiler Odası ve biz bu durumdan rahatsızız. Burada haksız rekabet ortamı oluşuyor ve bunun yanı sıra kaliteden ödün veriliyor, esnaflığa zarar veriliyor. Mahallede 10 kuaför varsa düğün salonu tekiyle anlaşıyor. Diğer 9 kuaför para kazanamadığı gibi kendi bedavaya iş yaptığı için kendi de para kazanamıyor. Düğün salonu sahipleri ile hiç kimse anlaşmazsa herkes parasını kazanır. Bunun önüne geçmemiz lazım” diyerek sözlerini noktaladı.

Emrah Özcan / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.