AK Parti'nin Pursaklar adayı Ayhan Yılmaz'dan özel açıklamalar

AK Parti'nin Pursaklar adayı Ayhan Yılmaz'dan özel açıklamalar

AK Parti Pursaklar Belediye Başkan Adayı Ayhan Yılmaz, göreve gelmesi halinde ‘Tebessüm Şehri’nde gerçekleştirmeyi düşündüğü projeleri gazetemize açıkladı.

AK Parti Pursaklar Belediye Başkan Adayı Ayhan Yılmaz, göreve gelmesi halinde ‘Tebessüm Şehri’nde gerçekleştirmeyi düşündüğü projeleri gazetemize açıkladı.

“Bölgenin sıkıntılarını, problemlerini, dertlerini bilen bölgenin insanıyım” ifadelerini kullanan Yılmaz, “Ankara Büyükşehir Belediyesinde 3 dönem grup başkan vekilliği görevinde bulundum, 25. dönemde AK Parti Ankara Milletvekilliği yaptım. Geçmişte görev yaptığım dönem içerisinde bölgemizin eksiklerini, problemlerini çözmek için yoğun gayret ve çabamız oldu” dedi.  

dsc_0744.jpgNEREDEN NEREYE…

2000’li yılların başında Pursaklar’ın büyük bir su sıkıntısı çektiğini, suların saatlerce akmadığını, sağlıklı su şebekesinin olmadığını hatırlatan Yılmaz, “Allah’a hamd olsun AK Parti geldi, yerel yönetimler yasa tasarısını çıkardı. Bu bölge Ankara Büyükşehir Belediyesinin hizmet alanı içerisine girdi. Ondan sonra hizmetle tanışmaya başladı; altyapısı yenilendi, milyonlarca dolarlık kanal yatırımı yapıldı” diye konuştu.

DAHA İYİ HİZMET İÇİN…

Yılmaz, AK Parti’nin belediyecilik anlayışı ile Pursaklar’ın büyük bir değişim yaşadığını; ancak bu hizmetlerin yeterli olmadığını kaydederek, “Önümüzdeki dönemde Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Mehmet Özhaseki ile birlikte bu bölgenin daha da kalkınması ve güzelleşmesi için ciddi projelere imza atacağız” şeklinde konuştu.

esenboga-metro.jpgMETRO PROJESİ İLE ULAŞIM RAHATLAYACAK

AK Parti Pursaklar Belediye Başkan Adayı Ayhan Yılmaz’ın, göreve gelmesi halinde ilçede hayata geçirilmesi düşünülen projelerin bazıları şöyle: 

“-Havaalanı metrosunun tüm hazırlıkları tamam şu an ihale aşamasında. Metro sadece Pursaklar’ı rahatlatmayacak. Havaalanının oraya büyük bir otopark yapılacak. Başkent’in kuzey ilçelerinden gelen hemşerilerimiz arabalarını oraya park edecekler, binecekler metroya işlerine gidecekler, sonra arabalarına binip ilçelerine geri gelecekler. Bu hem havaalanı trafiğinin rahatlamasını sağlayacak hem de daha seri şehir merkezine ulaşım sağlayacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak kesintisiz havaalanı projesi de bölgeye büyük bir ulaşım rahatlığı sağlayacak.

pursaklar_asfalt2[160].jpgSARAY’A KÖPRÜLÜ KAVŞAK PROJESİ

-Pursaklar’ın ve Saray’ın girişinde sıkıntı var. Eski girişler yetmiyor. Pursaklar’ın mevcut girişinin ilerisinde bulunan Selnikel fabrikası, kamulaştırılamadığı için yol bekliyor. Fabrika kamulaştırıldıktan sonra Pursaklar’ın girişi oradan da verilecek ve ilçeye giriş daha rahat hale gelecek. 

-Saray girişine bir köprülü kavşak projemiz var. O köprülü kavşak yapıldığı zaman Pursaklar Kaymakamlığı tarafına gidecek hemşerilerimiz Pursaklar’ın içini kullanmadan ya da Karyağdı dönüşünü kullanmadan oradan Saray’a kolaca giriş yapabilecekler. 

50 METRELİK YOL AÇILACAK 

-Saray bölgesinin arkasından açılan 50 metrelik bir yol var. Yol açıldı hazır, bu yol Anadolu Bulvarı’na bağlanıyor. Mevsim koşullarının iyileşmesi ile birlikte asfaltı atılacak. Artık Kalecik, Akyurt, Çubuk ve Pursaklar’daki hemşerilerimiz İvedik ve Ostim’e gideceği zaman, Gimat’a gideceği zaman, Eskişehir yolu, İstanbul yolu, Konya yoluna gideceği zaman çevre yolunu kullanmadan yeni açılacak 50 metrelik bulvardan bağlantı yapacak çok rahat bir şekilde istediği yere gidecek. 

YENİCE’DEN K.KAZAN’A YOL

-Ulaşımla alakalı bir başka proje ise Yenice’nin oradan Kahramankazan’a bir bağlantı yolu. Karayolları Genel Müdürlüğünün yapacağı bu proje ile hemşerilerimiz oradan Kahramankazan, Gerede, İstanbul istikametine gitmek isterlerse yol kısalmış olacak ve çok seri bir şekilde E-5’e bağlanacaklar. Bu ulaşım projeleri Pursaklar’daki yaşamı daha seri ve daha kolay hale getirmek için. Bunlar yapıldığında Ankara’nın farklı ilçelerindeki hemşerilerimiz Pursaklar’da oturmak isteyecekler, Ankara’nın farklı yerlerinde ticaret yapan hemşerilerimiz Pursaklar’a gelip yatırım yapmak isteyecekler; çünkü niye ulaşım kolay, altyapı var. Burası daha cazip hale gelecek. 

sanayi.jpgPURSAKLAR’A BACASIZ SANAYİ VAADİ 

-Pursaklar’ın imarı genelde konut üzerine biz bunun yanında sanayi bölgesi oluşturmaya çalışıyoruz. İnşallah Pursaklar’a bacasız sanayiyi getirmek için görüştüğümüz esnaf grupları, iş adamı grupları var. Pursaklar’ın ekonomisi iyice gelişmiş olacak. 

REKREASYON VE PARK PROJELERİ 

-İlçede nüfus arttıkça insanların hafta sonlarını güzel bir şekilde geçirecekleri, çoluk çocuğu ile stres atacakları parklara da ihtiyaç olacak. Karaköy Rekreasyon alanı adında 1 milyon 400 bin metrekarelik, Karaköy’ün oradan başlayıp 1. Çubuk Barajını da içine alacak şekilde bir rekreasyon alanı projesi var. İçinde aklınıza gelebilecek her türlü etkinlik olacak. Gümüşoluk’taki göletin etrafına da bir rekreasyon alanı düşünüyoruz. Onun dışında çok rağbet gören Tebessüm Parkı artık yetmiyor hemen yanına 120 dönüme ‘Huzur Parkı’ adında bir park ilavesi daha yapacağız. Pursaklar’ın farklı noktalarında yine yeşil alan projeleri var. Bunların bir kısmını Pursaklar Belediyesi olarak biz yapacağız, bizim bütçemizi aşanları da Büyükşehir Belediyemiz yapacak. 

YÖRESEL ÜRÜNLER PAZARI

-Havaalanı yolu kenarında Ülker’e gelmeden sağlı sollu yöresel ürünler pazarı yapmayı düşünüyoruz Büyükşehirle birlikte. Bu pazarda bizim yöremizi, Ankara’mızı yansıtan her türlü ürününün hem tanıtımı hem de satışı olacak.  Bizim ilçemizin üzerinde bulunduğu yol dünyaya açılan bir yol. Bütün turistler, yabancı misyon şefleri, yabancı konuklar buradan geçerek Türkiye’nin ve dünyanın farklı yerlerine gidiyorlar. Düşüncemiz orada yöremizin lezzetlerinden tattırmak. Mesela o kadar çok turist grubu geliyor ki bir kısmı Ankara’ya hiç uğramadan direkt Ürgüp, Göreme ve Peri Bacalarına gidiyorlar. O grupları oraya uğratabilirsek, orada bir alışveriş yaptırabilirsek çok iyi tanıtım olacak. 

kitap-kafe.jpgÖĞRENCİLER İÇİN KİTAP KAFE PROJESİ 

-Pursaklar’da çok sayıda öğrenci var. Onlara yönelik kitap kafeler yapacağız. Çocuklarımız oraya gelecek hem kütüphane imkanı alacak hem de ders çalışma ortamı bulacaklar. Ücretsiz bir şekilde onlara kafe imkanı verilecek. Bu ve buna benzer birçok projemiz olacak. İnsanlarımızın hayır duasını almak istiyoruz.” 

ORTAK AKIL VURGUSU 

Göreve gelmesi halinde ortak akılla ve gönül belediyeciliği anlayışı ile bir yönetim sergileyeceğinin altını çizen Yılmaz, “Niyetimiz ortak akılla, istişare ile hep birlikte güzel projelere imza atmak, gönül belediyeciliği anlamında insana dokunmak. ‘İnsana dokun, yüreğini hisset’ diye bir slogan var. Onu yapmaya çalışacağız, buna yapmaya gayret edeceğiz. İnsanların bize ulaşabilmesini, sıkıntıları, problemlerini kolayca bize ifade edebilmesini sağlamak için onlara vakit ayıracağız. Hemşerilerimizle iç içe olmaya gayret edeceğiz” dedi. Cumhur İttifakı’nın Pursaklar adayı olan Yılmaz, MHP teşkilatı ile çok uyumlu bir şekilde çalıştıklarını belirtti; 31 Mart seçimleri için vatandaşlardan destek istedi. 

GAZETEMİZE ÖVGÜ

AK Parti Pursaklar Belediye Başkan Adayı Ayhan Yılmaz, kamuoyunu aydınlatmak için güvenilir ve tarafsız habercilik anlayışı ile çalışan gazetemizden övgüyle bahsederek, “Habervaktim, yerel anlamda hemşerilerimizin dertlerini, sıkıntılarını başarı ile gündeme getiren yayın anlayışı içerisinde faaliyetlerini sürdürüyor” dedi. 

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.