AK Parti’nin Ankara oy oranı ne? 24 Haziran'da MHP Ankara’da ne kadar oy aldı?

AK Parti’nin Ankara oy oranı ne? 24 Haziran'da MHP Ankara’da ne kadar oy aldı?

AK Parti ile MHP’nin yerel seçimlerde ittifak yapmayacak olmaları ve MHP'nin aday olarak Gökçek'i gündeme getirmesi 24 Haziran seçim sonuçları ve “AK Parti’nin Ankara oy oranı ne”, “24 Haziran'da MHP Ankara’da ne kadar oy aldı” sorularını gündeme getirdi.

AK Parti ile MHP arasında “af”, “öğrenci andı” ve “emeklilikte yaşa takılanlar” konularında bir süredir yaşanan görüş ayrılığı seçim ittifakının noktalanmasına neden olurken, her iki tarafça Cumhur İttifakı’nın sürdürüleceği açıklandı. 

AK Parti ile MHP arasında önümüzdeki yerel seçimlerde ittifak yapılmayacak olması, özellikle İstanbul ve Ankara gibi kritik öneme sahip büyükşehirler için “sonuçlara nasıl yansır” sorusunu gündeme getirdi. 

Bu noktada gözler, AK Parti ile MHP’nin ittifak içinde girdiği 24 Haziran genel seçim sonuçlarına çevrildi.

Peki “24 Haziran seçim sonuçlarına göre, AK Parti’nin Ankara oy oranı ne, AK Parti İstanbul’da ne kadar oy aldı? Ve MHP: MHP’nin Ankara’da ne kadar oyu var, MHP İstanbul’da ne kadar oy aldı

ANKARA’DA DURUM

24 Haziran milletvekilliği seçimlerinde Ankara’da, AK Parti yüzde 39.29, MHP yüzde 13 oy almıştı.
CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi’nden oluşan Millet İttifakı’nın Ankara’da aldığı toplam oy ise yüzde 40.21’di.
Bunların dışında HDP’nin oy miktarı da yüzde 6.07 olmuştu. 

ankara-ic.jpg

Önümüzdeki yerel seçimlerde CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi’nin Ankara gibi illerde ortak aday çıkarmaları durumunda ve tüm partilerin 24 Haziran oylarını koruyacağı düşünülürse, AK Parti’nin Ankara’yı kaybedeceği görülüyor. (Bu ihtimalde HDP oyları hiç hesapta yok.)

İSTANBUL’DA DURUM

24 Haziran’da İstanbul’da AK Parti yüzde 41.74, MHP de yüzde 8.14 oy almıştı. Buna karşın Millet İttifakı’nın İstanbul’da aldığı toplam oy 36.34’tü. İstanbul’da HDP de yüzde 12.52 oy elde etmişti.

Millet İttifakı’nın oyları AK Parti’yi geçemezken, olası HDP desteği durumunda, İstanbul’u kazanmaları sözkonusu olabilecek.

istanbul-sonuclari.jpg

MHP'NİN ANKARA ADAYI GÖKÇEK Mİ OLACAK?

Bu arada, 31 Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimlere tek başına gireceğini ilan eden MHP'den bir dikkat çeken bilgi sızdırıldı. MHP'nin Ankara adayı olarak AK Partili Melih Gökçek'i düşündüğü, bu isimle görüşüleceği ifade edildi. 

Malum Melih Gökçek, 5. döneminin 4. yılında partisinin isteğiyle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğundan istifa etmiş, yerine Mustafa Tuna seçilmişti. 

MHP'nin bu konuda ne kadar samimi olduğu, Melih Gökçek'in bu işe ne diyeceği belirsizliğini korurken, MHP'nin Ankara adayının Gökçek olması durumunda yukarıdaki olasılıkların boşa düşeceği değerlendiriliyor. 

Melih Gökçek'ten 24 Ekim Çarşamba saat 15.00 itibariyle bu konuya ilişkin henüz bir açıklama gelmemişti.

Gökçek'in aktif kullandığı twitter adresinden yaptığı son paylaşım, "YEREL YÖNETİM SEÇİMLERİNDE AK PARTİ/MHP SEÇİM İTTİFAKININ BOZULMASINA KİMLER SEVİNİYOR?
SEVİNENLERE BAKIN.
YORUMU RAHAT YAPABİLİRSİNİZ.
CUMHURBAŞKANLIĞI VE MV SEÇİMLERİNDE İTTİFAK BAŞARI GETİRMİŞTİ.
YEREL SEÇİM İTTİFAKINI YAPALIM,
KÜRESEL VE YERLİ İŞBİRLİKÇİLERİN OYUNUNU BOZALIM." şeklindeydi. 

Gazeteilksayfa.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.