AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları 12 Eylül'ü unutmadı

AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları 12 Eylül'ü unutmadı

AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları, 12 Eylül Darbecileri tarafından idam edilen ve işkencelerde hayatını kaybeden 234 kişiyi, Ulucanlar Cezaevi'nin giriş kapısı önüne bıraktıkları 234 çift ayakkabı ile andı.

12 Eylül 1980 Askeri Darbesi'nden sonra idam edilen ve işkencelerde hayatını kaybedenleri anmak için Ulucanlar Cezaevi önünde bir araya gelen AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları üyeleri, darbeciler tarafından katledilen 234 canı, cezaevinin girişine bıraktıkları 234 eski ayakkabı ile andı. Grup adına açıklamada bulunan AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Osman Özdemir şöyle konuştu:  

"DARBECİLERE 15 TEMMUZ'DA 16 NİSAN'DA GEREKEN CEVAP VERİLDİ"

"12 Eylül sabahı ülkemiz postal sesleriyle uyanmış, o güne kadar edindiği tüm demokratik kazanımlarını kaybetmiştir. Darbe sürecinde hazırlanan anayasa, tabiri caizse halka dayatılmıştır. Zamanında halka dayatılan bu anayasaya milletimizin iradesi 16 Nisan'da gereken cevabı vermiştir. Millet iradesine ipotek koyma eylemelerinin en çirkini olanlarından biri de 15 Temmuz 2016'da FETÖ tarafından yapılma iştenmiş ancak aziz milletimizin iradesi 16 Nisan'da gereken cevabı vermiştir" 

"VESAYETLE MÜCADELE ETTİK"

AK Parti olarak siyaset anlayışlarının millet iradesini esas aldığını belirten Özdemir, "Milletimizin iradesi, partimizin vazgeçilmez ilkelerden olmuş onu gölgeleyecek hiçbir uygulama ve vesayet müsamaha gösterilmiştir. Bundan asla taviz verilmeyecektir" dedi.  Özdemir, kurulduğu günden bu yana AK Parti'nin insan hakları ve hukukun üstünlüğünü tesis etmek için ulusal ve uluslararası düzeyinde gereken tüm tedbirleri aldıklarını ve bütün adımları attıklarını söyledi. Sivil ve askeri vesayet kurumlarının Türkiye'yi çağdaş demokratik kazanımlardan uzaklaştıran yapılar olduğuna dikkat çeken Özdemir, bu süreçte iç ve dış güçlerinde rol aldığını ifade ederek, vesayetin AK Parti hükümetlerince gereken cevabı aldığını bildirdi.

234 CAN 234 ESKİ AYAKKABI

qqqqqqqqqqqq.jpg

Özdemir, dün olduğu gibi bugünde Türkiye'nin önünü kesmek isteyen güçlerin olduğunu vurgulayarak, yaşanan ekonomik gelişmelerin arka planında Türkiye, AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığının yattığını belirtti. Özdemir, Türkiye'nin tüm bu süreci göğüsleyebilecek güçte olduğunu belirterek şunları kaydetti: "12 Eylül Askeri Darbesi sürecinde, yaklaşık 650 bin kişi gözaltına alınmış, 1 milyon 683 bin kişi fişlenmiş, 14 kişi cezaevlerindeki açlık grevlerinde ölmüş, 171 kişi sorgularda ve cezaevi işkencelerinde can vermiş, 49 kişi idam edilmişti. Toplamda 234 kişi can verdi. 234 eski ayakkabı işte bugün bu yüzden burada"

ERDOĞAN'IN GÖSTERDİĞİ YOLDA

38'inci yıl dönümde 12 Eylül Darbesini şiddetle kınadıklarını belirten Özdemir, "Demokrasi ve insan hakları mücadelemiz, genel başkanımız ve cumhurbaşkanımızın: 'Gençler dik durdukça kimse bizi yolumuzdan çeviremeyecek' diye bize gösterdiği aydınlık yolda eğilmeden sürecektir"

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.