AK Parti adaylarını nasıl belirliyor?

AK Parti adaylarını nasıl belirliyor?

AK Parti kimleri aday seçti? AK Parti adaylarını nasıl belirliyor? Neye göre belirliyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan nasıl adaylar istiyor? İşte o soruların cevabını Özhaseki açıkladı.

AK Parti kimleri aday seçti? AK Parti adaylarını nasıl belirliyor? Neye göre belirliyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan nasıl adaylar istiyor? İşte o soruların cevabını Özhaseki açıkladı.

AK Parti’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Partisinin Ankara adayı Mehmet Özhaseki, aday belirleme sürecinde göz önünde bulundurdukları 3 önemli kriteri ilk kez açıkladı. 

1- Ehliyet, liyakat sahibi olsun diye baktık. 

2-  Peygamberimizin ‘emin’ sıfatını taşısın. Yani bu adam güvenilir adam olsun.

3- Cumhurbaşkanımız Erdoğan ‘Bulduğunuz adayın yüzü gülsün, biraz sempatik olsun’ diyordu. Sofrası, gönlü açık olan, eli cebine yakın olan, yemek yedirmeyi bilen kişileri seçtik. 

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı aynı zamanda Partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, yerel seçimler için belediye başkan adaylarının belirlenme süreciyle ilgili ilk kez açıklama yaptı.

Seçim çalışmaları kapsamında Altındağ’da bir dizi ziyarette bulunan Özhaseki, aday gösterilecek kişilerde aradıkları kriterlerle ilgili vatandaşlara bilgi verdi. 

ADAYLIKTA ŞU 3 KRİTER GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULDU

AK Parti’nin aday belirleme sürecinde aktif bir rol aldığını belirten Özhaseki, bu süreçte 3 kriteri göz önünde bulundurduklarını anlatarak şunları kaydetti:

“Birincisi ehliyet, liyakat sahibi olsun diye baktık. İkincisi Peygamberimizin ‘emin’ sıfatını taşısın. Yani bu adam güvenilir adam olsun, eşimiz çocuğumuz gittiği zaman güvenilir bir adama gitmiş olsun bu önemli. Üçüncüsü ise Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan son günlerde bir şeye daha dikkat ediyor, ‘Yav bulduğunuz adayın eli yüzü gülsün, biraz sempatik olsun’ diyordu. Sofrası açık olsun, gönlü açık olsun. Bu adamın sofrasına oturulsun. Hani derler ‘ya bu adamın cebinde akrep mi var kardeşim?’ yok o adamı ‘aday göstermeyelim’ dedik. Eli cebine yakın olsun, yemek yedirmeyi de bilsin biraz. Buna dikkat ettik” dedi.  

ANKARA’DAKİ ADAYLARA TİTİZ DAVRANDIM

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olduğunu hatırlatan Özhaseki, “Ben 1400 belediye başkanının CV’lerini defalarda okumuş birisiyim. Herkesin özgeçmişinde ne var, ne yapmışlar, suçu günahı var mı ona kadar baktık hepsine. Nihayetinde arkadaşlarımızı belirlerken bu söylediğim sıfatları taşıyan arkadaşlarımızı aday yapmak için çırpındık. Ankara olunca ben biraz daha titizlendim. Niye? çünkü onlar benim mesai arkadaşlarım olacak. Gece-gündüz beraber olacağız. Ben ağabeylik yapacağım” diye konuştu. 

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.