"Aile Diş Hekimliği" uygulaması 20 ilde daha yaygınlaşacak

"Aile Diş Hekimliği" uygulaması 20 ilde daha yaygınlaşacak

Eskişehir, Karabük ve Kırşehir'de pilot olarak başlayan "Aile Diş Hekimliği" uygulaması, 2024 yılında 20 ilde de hayata geçirilerek.

Sağlık Bakanlığı, sağlık problemi ortaya çıkmadan diş çürüğü ve risk faktörlerini dikkate alarak önlenmesini ve kontrolünü hedefleyen "Aile Diş Hekimliği" uygulamasını, 2022'de hayata geçirdi.

Eskişehir, Karabük ve Kırşehir'de pilot olarak başlayan uygulamayla, 42 Aile Diş Hekimliği biriminde yaklaşık 10 bin çocuğa ulaşıldı.

20 İLDE YAYGINLAŞTIRILACAK

Çocukların ağız ve diş sağlığı durumlarının kayıt altına alındığı, tedavilerin uygulandığı, düzenli takip ve kontrolünün sağlandığı bir sistem olan Aile Diş Hekimliği uygulaması, 2024 yılında 20 ilde yaygınlaştırılacak.

Uygulamanın, 2028 yılının sonuna kadar tüm nüfusu kapsayacak şekilde kademeli olarak 81 ilde hayata geçirilmesi hedefleniyor.

RANDEVULAR, MHRS ÜZERİNDEN ALINACAK

Uygulamanın, Türkiye genelinde yaygınlaştırılması adına yapılan altyapı çalışmalarının tamamlanması sonrasında randevular, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden oluşturulacak.

Aileler, 0-12 yaş arası çocukların tüm ağız ve diş sağlığı tarama sonuçları ve takip randevularını, e-Nabız üzerinden görüntüleyebilecek.

AİLE DİŞ HEKİMLİĞİ UYGULAMASI NEDİR?

Uygulama, çocukların ağız ve diş sağlığı durumlarının kayıt altına alındığı, gerekli değerlendirmeler yapılarak koruyucu tedavilerin uygulandığı, düzenli takip ve kontrolünün sağlandığı bir sistem olarak hayata geçirildi.

Haber Merkezi / gazete,lksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.