Ahmet Balıbey: Şanlı atalarımızın yolundan gitmeliyiz

Ahmet Balıbey: Şanlı atalarımızın yolundan gitmeliyiz

TBMM Müşaviri Eğitimci Yazar Ahmet Balıbey, tarih yazan bir toplumun çocukları olarak ülkemizdeki gençliğin daha aktif olması gerektiğini söyledi.

TBMM Müşaviri ve eğitimci-yazar Ahmet Balıbey, tarih yazan bir toplumun çocukları olarak ülkemizdeki gençliğin daha aktif olması gerektiğini söyledi.

Gazetemize konuşan Ahmet Balıbey gençlik ile ilgili yaptıkları çalışmalarda ilham kaynağının, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Türkiye’deki gençler siyasette, bürokraside, hayatın her merhalesinde gençler aktif rol almalıdır” sözleri olduğunu belirterek, tarihin tozlu raflarına kaldırılmaya çalışılan önemli şahsiyetlerimizi, değerlerimizi ve zaferlerimizi gün yüzüne çıkararak yeni nesilde milli şuuru uyandırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Gençliğe geçmişteki değerlerimizi aktarmalıyız

Gelecek neslin büyüyen ve gelişen Türkiye’ye katkı sağlayabilmesi için geçmiş tarihimizi bilmeleri gerektiğini ifade eden Balıbey, tarihteki zaferlerimizin unutturulmaya çalışıldığını söyleyerek, “Tarihteki birçok önemli şahsiyetlerimizi bizlere unutturmaya çalışıyorlar. Bizim hedefimiz tarihimizdeki önemli şahsiyetlerimizi ve değerlerimizi gün yüzüne çıkararak yeni nesle bunları aktararak, yeni neslin bu şuurla yetişmesini sağlamak.” şeklinde konuştu.

“Ak bir sütün içinde ak bir kılı tespit edebilen bir gençlik”

Balıbey, “Kutul Amare zaferini, Adriyatik Denizi’nde ki Türkleri, Yakup Şevki Paşa gibi değerli şahsiyetleri bizlere unutturdular.” diyerek tarihin tozlu raflarına kaldırılmak istenilen bu gibi değerleri alıp necip gençliğe hatırlatıp anlatacaklarını dile getirdi. Balıbey, Necip Fazıl’ın, “Ak bir sütün içerisinde ak bir kılı tespit edebilecek bir gençlik istiyorum.” sözüne vurgu yaparak en büyük gayelerinin bu gençliği yetiştirebilmek olduğunu söyledi.

Tarih yazan bir toplumun çocuklarıyız

Ülkemizdeki gençliğin hak ettiği yerde olmadığını belirten Balıbey, tarih yazan bir toplumun çocukları olarak ülkemizdeki gençliğin daha aktif olması gerektiğini dile getirerek, bazı ülkelerin liderlerinin yaşına atıfta bulundu. Balıbey, genç yaşta ülke yönetimini üstlenen liderler olduğunu bizde ise yaş sınırının çok yüksekte olduğunu belirtti. 

Gençlere her alanda daha çok görev verilmeli

Ülkemizde siyasette yaş sınırının düşürülmesi ile ilk adımın atıldığını belirten Balıbey bunun ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üstün çaba ve gayretleri sayesinde olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanının siyaset, ekonomi, bürokrasi ve hayatın her merhalesinde gençlere daha çok görev verilmesi gerektiği telkininde bulunmasının bizler için büyük bir şans olduğunu belirten Balıbey, “Genç nüfusumuz fazla ve bunu iyi değerlendirmeliyiz. Bizim tarihimizde 21 yaşında İstanbul’u fetheden bir liderimiz var. Atalarımız erken yaşta büyük başarılara imza atmış. Büyük işler yapmışlar ve bizlerde yapacağız. Buna inancımız tamdır.” dedi.

Okuyan ve üreten gençlik gerekli

Ülkenin çok okuyan ve düşünen gençliğe ihtiyacı olduğunu söyleyen Balıbey, “Çok okuyan ve üreten bir gençliğe sahip olduğumuzda hiçbir güç bizim karşımızda duramayacaktır. Bizim davamız kendi içimizde bir ve güçlü olmak. Mazlum ve mağdurların yanında olmaktır.” dedi. Müslüman bir gencin merhametli ve şefkatli olması gerektiğini dile getiren Balıbey, mazlumların gözyaşlarını kendi gözyaşlarımız gibi görmemiz gerektiğini, bu bilince sahip olmamızın önemli olduğunu vurguladı.

Kaybedilen dinamizm geri kazandırılmalı

Bir eğitimci olarak Yeni Türkiye’de tembelliğe yer olmadığının altını çizen ve Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesini yakalamak için ezbercilik ve taklitçilikten uzak durulması gerektiğini belirten Balıbey, şanlı tarihimizden ders çıkararak ülkemizi daha ileriye taşımamız gerektiğini belirtti. Gençliğin daha aktif olabilmesi için sürekli çalışması gerektiğini söyleyen Balıbey, tarihimizdeki Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı gibi büyük zaferlerimizi yeni nesle büyük bir aşkla aktararak kaybedilen dinamizmi geri kazandırmamız gerekliliğini savundu.

İnsanı başarıya idealleri götürür

Çalışmalarını yürüttükleri projelerde hitap ettikleri genç neslin yaş grupları hakkında Necip Fazıl’ın genç tanımlamasını örnek gösteren Balıbey, “Necip Fazıl şahsın ruh adalesine bakılmasını öneriyor. Heyecanını kaybetmiş bir genç benim gözümde bir ihtiyardır. Heyecanını kaybetmemiş bir ihtiyar ise benim gözümde gençtir. Çünkü insanı başarıya idealler götürür. Ebu Talha el-Ensari, Ebu Eyyüp el-Ensari ve Nene Hatun gibi nice kahramanlar bizim gözümüzde gençtir. Çünkü heyecanını kaybetmemiştir.” şeklinde konuştu.

Atalarımızı örnek almalıyız

Bu heyecanın ülke gençlerinde var olduğunu sadece uyandırmak gerektiğini belirten Balıbey, daha başarılı işlere imzalar atmak için bu konuda büyük çaba sarf ettiklerini ve çalışmalara devam ettiklerini belirtti. Atalarımızın yiğitlik pınarından kana kana içtiklerini belirten Balıbey, bu pınarlardan bizlerinde içmesi gerektiğini ve atalarımızı örnek alarak onlardan daha ileri gitmeyi amaçlamamız gerektiğini dile getirdi.

İnancımız güçlü olmalı

Tarihimizdeki değerli şahsiyetlere baktığımız zaman başarılarının temelinde yatan özelliklerinin, “İ’lay-ı Kelimetullah, aşk, sır idraki, nefis muhasebesi, eşya ve hadislere hâkim olmak, fedakârlık, disiplin, samimiyet, güçlü ahlak ve merhamet” olduğunu söyleyen Balıbey bu vasıfların hepsinin gençlerde olması gerektiğini ifade etti. İnancımızın güçlü olması, yaptığımız işi aşk ile yapmamız gerektiğini belirten Balıbey azim ve gayret ile gençlerimizde bu vasıfları uyandırmaya talip olduklarını söyledi.

Geleceğe sağlam adımlarla ilerlemeliyiz

Müslüman bir gencin, “Benim istediğimi Allah (c.c.) istemiyorsa konu kapanmıştır.” diyebilmesi gerektiğinin altını çizen Balıbey, “ Gençler Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa (s.a.v.) ve dört halifeyi örnek almalı. Tarihteki değerli şahsiyetlerimizden olan Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim, Necip Fazıl gibi sayıları binleri aşkın atalarımızı gençlerimiz örnek almalıdır. Tarihimizde milletimize kutup yıldızı olabilecek şahsiyetleri, Milli ruhumuza ilham kaynağı olacak hadiseleri hatırlatarak geleceğe sağlam adımlarla ilerlemeyi kendimize şiar edindik. Bunda da büyük bir başarı yakalayacağımıza inancımız tamdır.” şeklinde konuştu.

Milletimiz ikinci bir destan yazdı

Bizim tarihimizi bize düşman göstermeye çalışanlar olduğunu belirten Balıbey, bunun sebebinin tarihimizi gençliğe iyi anlatamamak olduğunu söyledi. Gençlerin okumama gibi bir problemi olduğunu bu yüzden de başkaları tarafından yönlendirilebildiğini dile getirdi. 15 Temmuz hain darbe girişimine de değinen Balıbey, ” Bazı asker görünümüne bürünmüş hainler kalkışma hareketi yaptı. Bunun sonucunda meydanlara dökülen insanlar Malazgirt ve Kurtuluş Savaşı’nın ruhu ile çıktılar meydanlara. Tarihimizi çok iyi okumuşlardı ve ikinci bir Kurtuluş Savaşı destanı yazdılar. Milli şuuru uyandırmanın faydaları işte böyle zaferler elde ettiriyor.” dedi. Son olarak Türkiye’nin yönetiminde yer alır ise gençlerin ezberci değil, düşünen, üreten, geçmişine sağdık, geleceğe emin adımlarla basan bir gençlik yetiştirmeye çalışacağını, bu tür çalışmalara uzun süredir başladıklarını ve büyük çaba gösterdiklerini belirtti.

EMRAH ÖZCAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.