Ağaç parçalarını süsleyerek para kazanıyorlar

Ağaç parçalarını süsleyerek para kazanıyorlar

Düğün, nişan, doğum günü süsleri denildiğinde ilk akla gelen yer olan Suluhan Çarşısı’nda şimdi de değersiz ağaç parçaları süslenerek bu gibi organizasyonlarda kullanılmak üzere satışa sunuluyor.

Düğün, nişan, kına ve doğum günü organizasyonları denildiğinde akla gelen ilk çarşı Suluhan Çarşısı’nda değersiz ağaç parçaları süslenerek satışa sunuluyor. Lazerle üzerine isim yazılan parçalar süslenerek düğün ve nişan hatarası olarak kullanılıyor. Bunun yanı sıra kına gecelerinde tepsi süslemek için de kullanılan ahşap parçaları, mumluk olarak da masaları süsleyebiliyor. İlk başta 1 lira gibi bir ücretten satılan ağaç parçaları, süslendikten sonra tanesi 5 ila 10 lira arasında satışa sunuluyor.

SÜS ÜRÜNLERİNİN MERKEZİ

Kına geceleri, gelin çiçekleri ve doğum günü partileri için süs denildiğinde ilk akla gelen yer olan Ulus'taki Suluhan Çarşısı, ziyaretçilerine tarihle iç içe bir alışveriş imkânı sunuyor. Başkentin en eski alışveriş merkezlerinden biri olan ve 500 yıllık geçmişe sahip Suluhan, nikâh şekercilerinden çiçekçilere kadar farklı alanlarda birçok esnafa ev sahipliği yapıyor. Organizasyon denildiğinde ilk akla gelen yerlerden birisi olan çarşı süs ürünlerinin merkezi olarak biliniyor.

suluhan-carsisi,-sus,-agac-parcalari,,.jpg

SÜSLENDİKTEN SONRA PARA KAZANDIRIYOR

Vatandaşların çarşıyı tercih etmelerindeki en büyük etkenlerin başında ise çarşıdaki ürün çeşitliliği ve esnafın sürekli yeni şeyler üretmesi olarak biliniyor. Son aylarda çarşıda moda olan ürünlerin başında ise ahşap ürünler geliyor. İlk başta 1 lira gibi bir ücreti olan ağaç parçaları, süslendikten sonra tanesi 5 ila 10 lira arasında satışa sunuluyor.

suluhan-carsisi,-sus,-agac-parcalari,,,.jpg

DÜĞÜN VE NİŞAN HATIRASI, SÜS, MUMLUK 

Bu ürünler ise birçok amaç için kullanılabiliyor. Düğün, nişan organizasyonlarında lazerle üzerine isim yazılan parçalar süslenerek düğün ve nişan hatırası olarak kullanılıyor. Bunun yanı sıra kına gecelerinde tepsi süslemek için de kullanılan ahşap parçaları, mumluk olaraktan masaları süsleyebiliyor.

suluhan-carsisi,-sus,-agac-parcalari,,,,.jpg

Emrah Özcan/İLKSAYFA

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.