AFAD’dan Ankara’ya bilgilendirme standları

AFAD’dan Ankara’ya bilgilendirme standları

Ankara'da  "Sivil Savunma Günü" ve "Deprem Haftası" dolayısıyla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından bilgilendirme stantları açıldı.

AFAD ekipleri tarafından Ulus Meydanı'na açılan standa broşürler dağıtılarak, vatandaşları afetlerle ilgili bilgilendiriyor.

Doğal afetler, yaşanılan en acı tecrübeler olarak tarih sayfalarında yerlerini alsalar da vatandaşlara sorumluluklarını unutturmamalı. Afete dirençli toplumlar oluşturarak depremler ve korunma yolları gibi önemli konularda toplumun her kesimine ulaşabilmek amacıyla her yıl "28 Şubat Sivil Savunma Günü" ve 1-7 Mart "Deprem Haftasında" etkinlikler düzenleniyor. Bu kapsamda Ankara AFAD da kenttin birçok noktasına ve alışveriş merkezine stantlar kurarak vatandaşlara afetler hakkında bilgi veriyor.

BİLİNÇLİ BİR TOPLUM İÇİN 
Ulus Meydanına kurulan stant da yetkili olan Filiz Alan, Habervaktim'e yaptığı açıklamada, etkinlikler kapsamında vatandaşları bilinçlendirmek istediklerini belirterek "Vatandaşlarımızı afetlerle ilgili bilgilenmelerini sağlayarak, deprem anında neler yapılması gerekenleri anlatıyoruz." dedi.

Vatandaşların bilinçlerini geliştirerek farkındalık oluşturmak istediklerini ifade eden Alan," Acil durumlarda bireyler ne yapabilirler bunları öğretmeyi çalışıyoruz. Korkuya kapılmadan bilinçli bir şekilde nasıl davranmaları gerektiğini anlatıyoruz. Ankara’nın birçok noktasına stantlarımız kurduk. Ulus standımıza da ilgi oldukça yüksek. Vatandaşlarımız merak ediyorlar soruyorlar. Burada üye kayıttı yapıyoruz. AFAD olarak düzenli olarak eğitimler veriyoruz. Afetlerde ve acil durumda acaba nasıldı diyen değil ne yapacağını bilen bilinçli bir toplum için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bütün herkesi stantlarımıza bekliyoruz. Gösterdikleri ilgi için vatandaşlarımıza çok teşekkür ederiz." diye konuştu.


İBRAHİM ETHEM ÜNAL/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.