Adalet’e ulaşım talebi

Adalet’e ulaşım talebi

Muhtar Dolay, hem mahallede yaşayanlar için hem de hafta içi cezaevine ziyarete gelen vatandaşların mağdur olmaması için bölgeye ek seferler verilmesi gerektiğini ifade ederek, yetkililerden çözüm talep etti.

Sincan, Yenikent Adalet Mahallesi Muhtarı Dilek Dolay gazetemize konuştu. Mahallenin en büyük probleminin ulaşım olduğunu belirten Dolay, Ankara Büyükşehir ve Sincan Belediyesi’nden ulaşım konusunda taleplerini dile getirdi. Ulaşım dışında hizmetlerden memnuniyetini de söyleyen Dolay, kadınlar ile ilgili olarak da “Kadınlar şiddet haberleri ile değil başarıları ile gündeme gelmeli” temennisinde bulundu. 

‘’ULAŞIMDA BÜYÜK ZORLUK YAŞIYORUZ”

Ulaşımın mahalle sakinleri ve cezaevine dışarıdan gelen ziyaret için problem olduğunu belirten hayli zor olduğunu belirten Muhtar Dolay, “Bizim en büyük problemimiz ulaşım. Hem mahallede yaşayanlar için hem de mahallemize hafta içi cezaevine ziyarete gelen vatandaşlar için. Şuan bizim ilçemiz olan Sincan’a gidişimiz ve Sıhhiye’ye gidişimiz hayli zor otobüs saat aralıkları çok fazla. Burada çalışanların çocukları başka yerlerde okuyor ya da lojmandan faydalanan memurlar diğer semtlerde çalışıyor. Anaokulumuz var buraya öğretmenlerimiz geliyor. Ayrıca az önce belirttiğim gibi mahallemize Türkiye’nin her yerinden hafta içi çok yoğun şekilde ziyaretçi geliyor ve onlarda aynı problemi yaşıyorlar. Çoğu zaman saat aralıkları fazla olduğu için iki kez Ankarakart okutmak zorunda kalıyor ve diğer semtlerdekilere göre fazla para ödüyorlar” diye konuştu. 

“2 DÜZENLEME İLE BÜYÜK ÖLÇÜDE ÇÖZÜLÜR”

Muhtar Dolay, taleplerinin özellikle 2 otobüs hattında yapılacak değişiklikle büyük ölçüde karşılanacağını belirtirken, “ Şuan mahallemizin tek ulaşım aracı belediye otobüsleri herhangi bir özel dolmuş veya otobüs hattımız yok. Eskiden bizim 557-1 olan Sıhhiye hattı otobüsümüz vardı fakat o kaldırıldı. Şuan yalnızca 557 hattı otobüsü var  ve Yenikent’e kadar otobüs geliyor. Bizim şu an  istediğimiz tekrar o hattın gelmesi. Buraya gelenler o hattı kullanır, Yenikent’e gidenlerde normal  577 numaralı hattını kullanır. Diğer bir sorunumuz da Sincan’a ulaşım. 577 Yenikent-Sincan  otobüsü var ancak onunda hepsi buraya girmiyor 577-1 olarak ayrılmış. Fakat onun da zaman aralıkları fazla olduğu için Sincan 20 dakikalık mesafedeyken 1 saati geçkin sürede ulaşıyoruz. Kendim toplantılara giderken 1 buçuk saat önce yola çıkıyorum. Bu konuda da isteğimiz 577 hattının tamamının mahallemizden geçmesidir. Bu iki konu yerine geldiği zaman büyük ölçüde sorunumuz çözülecek. Durumu daha önce belediye yetkililerine ben ve mahalle sakinleri olmak üzere dilekçe yoluyla ilettik ancak çözüm alamadık. Ben tekrar konun gözden geçirilmesini ve Sayın Belediye Başkanımız Mustafa Tuna’dan bizlere yardımcı olmasını istiyorum” diye konuştu.

EV HANIMLARI İÇİN SERVİS TALEBİ

Çalışanlarımız ve öğrencilerimizin yanı sıra evde duran hanımlarımızın da sıkıntıları var. Belediyenin yapmış olduğu sosyal faaliyetlere katılma güçlüğü diyebiliriz. Bu sorunun da temelinde ulaşım problemi var aslında. Halk Eğitim Merkezinin kurslarına, belediyemizin sosyal aktivitelerine katılmak isteyen kadınlarımız Sincan Belediye Başkanımız Murat Ercan’dan buraya aktivite zamanları servis istekleri var. Hanımlarımızın ifadesi ‘Başkanımız burayı bilir sorunlarımızı bilir bize yardımcı olsun’ şeklinde.

“CUMHURBAŞKANLIĞI ve VALİLİĞİMİZE TEŞEKKÜRLER”

Mahallenin okul ve camii ihtiyacının olduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı (TCBB) ve Ankara Valiliği’ne bu konuda desteklerini aldıklarını ve teşekkürlerini ileten Dolay, “Ben buradan sizlerin aracılığı ile iki teşekkürümü dile getirmek istiyorum. Mahallemizin uzun yıllardır camisi yoktu bir kaç yere başvurdum ve sonuç alamadım. Ancak TCBB’ye ulaşım sağladım ve yapımı için gelen destek cevabından dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederim camimiz yapılmaya başlanıyor. Bir de İlköğretim Okulumuz konusunda uğraşlarımız olmuş ve Ankara Valimiz Sayın Ercan Topaca bizlere söz vermişti ve okulumuzun da yapılmasına yazın başlanacak bu konuda da teşekkürlerimi Valimize sunarım” dedi. 

“KADINLARIMIZ BAŞARI İLE GÜNDEME GELSİN”

Kadınlarımız artık şiddet haberleri ile değil yaptıkları çalışmalar ve kazandıkları başarılar ile gündeme gelsinler. Ben Sincan’ın 3 kadın muhtarından birisiyim çoğu zaman şaşırıyorlar muhtar olmama temenni ederim ki bir dahaki seçime daha çok kadın muhtarımız olur. Bir dahaki döneme bende tekrar aday olmayı düşünüyorum. Kadının elini değdiği yer güzelleşir kadınlarımız çalışsınlar.

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.