Açılmadan TADİLATA ALINDI

Açılmadan TADİLATA ALINDI

Etimesgut Belediyesi yapımında sona yaklaştığı parkı daha açmadan tadilata aldı. 15 bin metrekarelik parkın dört bir çevresine örülen taş duvarlar, kesilerek alçaltılmaya başlandı. İşlemin belediyeye ek yükü merak ediliyor. 

Etimesgut Belediyesi yapımında sona yaklaştığı 15 bin metrekarelik parkı daha açmadan tadilata aldı. Parkın dört bir yanına örülen çevre duvarlarında proje değişikliğine gidilmesi, hem parkın açılmasını geciktirdi hem de belediyeye ek masraf getirdi.  

Enver Demirel yönetimindeki Etimesgut Belediyesi’nin başarılı çalışmaları sonucu ilçenin en gözde semtlerinden biri haline gelen Ahimesut Mahallesi’nin ana arterlerinden olan Kürşat Caddesi'nde Sultan Alparslan, Sultan Sencer, Genç Osman parklarının ardından yeni bir park daha yapılıyor. 

PARK TAMAMLANMAK ÜZERE
Etimesgut Belediyesi, Ahimesut Mahallesi'nde 15 bin metrekarelik alan üzerinde inşa ettiği parka Kürşat Parkı adını verdi. Karar Ekim 2016’da Etimesgut Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle alındı. Böylelikle Kürşat Caddesi üzerinde Sultan Alparslan'la başlayan park zincirine, Genç Osman ve Sultan Sencer'in ardından Kürşat Parkı'yla yeni bir halka eklenmiş oluyor. Malum, Göktürk İmparatorluğu'nda 39 arkadaşıyla Çin sarayını basan Kürşat, Türk tarihine damga vuran sembol isimler arasında yer alıyor.

PARKIN ÖZELLİKLERİ
Etimesgut Belediyesi'nin tamamlamak üzere olduğu Kürşat Parkı adeta göz dolduruyor. Özel olarak şekil verme sanatıyla  (topiary) yapılmış ağaçlar özellikle hayli dikkat çekiyor. Parka ayrıca 7-8 yıllık yetişkin 150'ye yakın ağaç dikilmiş durumda. Kayrak zemin uygulaması yapılan park süs havuzları, oturma grupları ve kameriyelerle donatıldı. Kürşat parkı gece ışıklandırmasıyla da bölgeye ayrı bir renk kattı. 

274. PARK
Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, park çalışmalarını yakından takip ediyor. Başkan Demirel Ekim 2016’da çalışmaları yerinde izlemiş, işçilerle çay içip simit yemişti. Demirel, burada yaptığı açıklamada parkı yakında hizmete açacaklarını bildirerek "Şuan itibariyle belediyemize ait 274 parkımız var. Toplam yeşil alanımız 2 milyon 300 bin metrekareye yaklaştı. Park sayımızı ilk etapta 350'ye, yeşil alan miktarımızı 3 milyon metrekareye çıkarmayı hedefliyoruz" demişti. 

DUVARLARI KESİLİYOR 
Fakat parkta şu günlerde yapımı tamamlanan çevre duvarlarının üzerinde yeniden bir çalışma başlatılmış durumda. 15 bin metrekarelik parkın dört bir yanına örülen çevre duvarlarında proje değişikliğine gidildiği görülüyor.
Parkın çevre duvarları kesilerek, kısaltılıyor. Bu da hem parkın açılmasını geciktirdi hem de belediyeye ek masraf getirdi.  

GÜNLERDİR SÜRÜYOR
Bölge sakinleri “Parkın taşla örülerek yapılan çevre duvarları yüksel bulunmuş olmalı ki, kesilerek alçaltılıyor. Bu çalışma günlerdir sürüyor. 15 bin metrekarelik bir park burası sonuçta. Çevre duvarları metrelerce uzunlukta. Günlerdir çevre duvarları 40-50 cm kadar kesiliyor. Taş duvar çok kalın olduğundan kesim işlemi hayli zor. Oysa parkın çevresi çok güzel bir taş duvarla çevrelenmişti. Çok güzel bir görünümü vardı. Taşların ar derzleri bile çekilmişti. Şimdi tüm duvarlar ortadan ikiye kesiliyor. Üst kısım kesilip atılıyor, duvar alçaltılmış oluyor. Buna neden gereksinim duyuldu bir anlam veremedik” bilgisini verdi.  

PLANLAMA EKSİKLİĞİ
Henüz açılışı yapılmamış olan parkın tamamlanmış olan çevre duvarlarında tadilata gidilmesinin, Belediye’nin iyi planlama yapamamasının bir sonucu olduğu belirtiliyor. Duvarların tamamlandıktan sonra yüksek bulunduğu, parkın iç güzelliğinin dışarıdan rahatlıkla görülmesini engellediğinin düşünüldüğü, bu nedenlerle yapımı tamamlanmış olan taş duvarların kesilerek alçaltıldığı sanılıyor. 

EK MASRAF DOĞURDU
Yapımı tamamlanmış çevre duvarlarının kesilerek alçaltılması işlemi belediyeye ek masraf oluşturmuş da oldu. Ayrıca parkın açılış tarihini uzattı. Bu arada, bu işlemin belediyeye ne kadar ek masraf getirdiği merak edilirken, vatandaşlar “Bir iş yapılırken önceden planlaması yapılmaz mı? Demek ki burada plansız bir iş yapılmış. Şimdi o kadar emek, masraf, taş boşa gidiyor. Tüm bunlar da biz vatandaşların cebinden çıkıyor” yorumlarını yapıyor. 

TAŞLAR DA BOŞA GİTTİ
Yeni parkın çevresine örülen duvarların yapımında kullanılan taşların piyasa değeri hayli yüksek. Taşların örülme işlemi de ciddi işçilik gerektiriyor. Bu kadar işlem yapıldıktan sonra duvarın kesilerek alçaltılması, değerli taşların da heba olmasına neden oldu. 

FARUK TUFAN / HABERVAKTİM-


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.