Açelya Akkoyun Kimdir? Açelya Akkoyun Nereli Ve Kaç Yaşında?

Açelya Akkoyun Kimdir? Açelya Akkoyun Nereli Ve Kaç Yaşında?

Açelya Akkoyun Kimdir? Açelya Akkoyun Nereli Ve Kaç Yaşında? sorularının cevapları vatandaşlar tarafından merak edildi. İlgili içeriği haberimizde derledik.

Açelya Akkoyun Kimdir? Açelya Akkoyun Nereli Ve Kaç Yaşında? sorularının cevapları vatandaşlar tarafından merak edildi. İlgili içeriği haberimizde derledik.

Açelya Akkoyun Kimdir?

Açelya Akkoyun, 31 Aralık 1972 tarihinde Adana'da doğdu. Annesi emekli İngilizce öğretmeni, babası ise Ejder Akkoyun'dur. Lise eğitimini İstanbul Fenerbahçe Lisesi'nde tamamladıktan sonra 7 ila 17 yaşları arasında voleybol oynadı. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nü bitirdi. Konservatuvar eğitimi sırasında, üniversite öğrencisi olarak İstanbul Şehir Tiyatroları'nda altı yıl boyunca çeşitli oyunlarda sahne aldı, bu oyunlar arasında Theope, Mösyö Butterfly, Kırmızı Pabuçlar, Hüner, Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım, Palyaço Prens, Yavru Kimin gibi yapımlar bulunmaktadır.

1989'da Zülfü Livaneli ile birlikte "Güneş Topla Benim İçin" adlı müzik klibinde rol aldı. Ayrıca, 1995 yılında "4x4" adlı yarışma programını sunmuş ve 1998-2000 yılları arasında Antalya Film Festivali'nin sunuculuğunu üstlenmiştir. 2000 yılında "Çocuktan Al Haberi" adlı yarışmanın sunuculuğunu yapmıştır.

Akkoyun, 1992 yılında Kandemir Konduk'un senaryosunu yazdığı aile dizisi "Mahallenin Muhtarları"nda Erkan Can, Esra Akkaya, Cihat Tamer, Yalçın Gülhan, Sevil Üstekin gibi sanatçılarla birlikte oynamıştır. Ayrıca, 2002 yılında "Ekmek Teknesi" adlı dizide senarist ve Heredot Cevdet rolünde Hasan Kaçan ile birlikte rol almıştır.

2013 yılında "Doksanlar" dizisinde Ümit Erdim, Erkan Köse, Deniz Oral, Esra Dermancıoğlu gibi isimlerle birlikte rol almıştır.

Açelya Akkoyun, tiyatro ve sinema sanatçısı Civan Canova ile 10 Haziran 1998 tarihinde evlenmiş ve 5 Haziran 2002'de boşanmıştır. Daha sonra 5 Temmuz 2006 tarihinde iş adamı Enis Cergel ile evlenmiş ve Alya Deniz adında bir kızları olmuştur. 2013 yılında Birol Güven'in yapımcılığını üstlendiği "Evlilik Okulu" adlı dizide Hakan Vanlı ile başrolleri paylaşmıştır.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.