AÇ KALSAN EKMEK DAHİ VERMEZLER

AÇ KALSAN EKMEK DAHİ VERMEZLER

Paralel yapının mağduru olan emekli Daire Başkanı Ali Emekli, “Paralelciler, herkesten bir şey alırlar ama sen aç kal bir bardak su bile vermezler. Hiç kimsenin gözyaşına bakmazlar. Kendinden olmayana yaşama hakkı vermezler” dedi.

KAYNAKLARINI KESTİ HEDEF OLDU
Aksaray Üniversitesi’nde İdari ve Mali İşler Daire Başkanı olan; ancak iki sene önce paralelciler tarafından görevinden alınıp zorla emekli ettirilen şuanda Ankara’da yaşayan Ali Emekli yaşadığı sıkıntıları ve Gülen cemaatinin gerçek yüzünü Habervaktim’e anlattı. Emekli, paralel yapının Aksaray Üniversitesi’ne atadığı Rektör Mustafa Acar nedeniyle tüm hayatının altüst olduğunu belirtti. Üniversitede, paralelcilerin kaynaklarını kestiği için hedef tahtasına oturtulduğunu söyledi.
USÜLSÜZLÜK DİZ BOYU
Görevden alınmasıyla üniversitede usulsüzlüklerin başladığını anlatan Ali Emekli, “Benim daire başkanlığımdan sonra göreve gelen cemaat üyeleri, malzemeleri daha pahalıya ve kendi elemanlarından almaya başladı. Misal vereyim, ben 800 TL’ye bilgisayar alıyorsam 1600 liraya cemaatçilerden almaya başladılar. Masayı, sırayı ben bin tane alıyorsam 100 tane de hibe alıyordum ama bunlar sürekli kendi çıkarlarınca iş yapıyorlardı. Onlar da beni bu yüzden hedef gördüler. Rektörü cemaat getirdiği için rektör mecbur cemaatin her dediğini yapıyordu” dedi.
 

Fotoaltı: Aksaray Üniversitesinde Daire Başkanı olan Ali Emekli, haksız yere görevden alındıktan sonra emekli oldu şimdi Ankara’da yaşıyor.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Paralel yapının masum vatandaşlara yaptığı zulüm dur durak bilmiyor. Her gün yeni bir paralel yapının mağduru ortaya çıkıyor. Aksaray Üniversitesi’nde İdari ve Mali İşler Daire Başkanı olan; ancak paralelciler tarafından görevinden alınıp zorla emekli ettirilen şuanda Ankara’da yaşayan Ali Emekli yaşadığı sıkıntıları ve Gülen cemaatinin gerçek yüzünü Habervaktim’e anlattı.  
PARALELCİ REKTÖR HAYATINI KARARTTI
İki yıl öncesine kadar Aksaray Üniversitesi İdari ve Mali İşler Daire Başkanı olduğunu ve 7 yıl daire başkanlığı yaptığını anlatan paralel mağduru Ali Emekli, paralel yapının Aksaray Üniversitesi’ne atadığı bir önceki Rektör Mustafa Acar nedeniyle tüm hayatının altüst olduğunu belirtti. “Eski rektörün görevden alınmasıyla yeni atanan rektör paralel yapının destekleyip getirdiği bir rektör adayıydı. Geldiğinin ilk günü görevden beni aldı” diyen Ali Emekli “O üniversitede en başarılı daire başkanı bendim. Çünkü kampüsün yeşillendirmesini bile para vermeden kendim yapıyordum. Özel sektöre vermeden, cebimizden para çıkmadan kendim hallediyordum. Onun haricinde üniversiteye ne alırsam en ucuzunu ve en kalitelisini almaya çalışıyordum. Buna rağmen yeni rektörün üniversitedeki ilk işi sorgusuz ve sualsiz beni görevden almak oldu. Ne ben onu tanıyordum ne de o beni tanıyordu” dedi. 
PARALAR PARALELCİLERE AKTI
Paralel yapı üyelerine para yedirmediği ve onlardan üniversite için alışveriş yapmadığı için hedef tahtasına oturtulduğunu söyleyen Ali Emekli, görevden alınmasından sonra Paralel yapının kendi elemanlarına nasıl kaynak aktardığını şöyle anlattı: “Benim daire başkanlığımdan sonra göreve gelen cemaat üyeleri, malzemeleri daha pahalıya ve kendi elemanlarından almaya başladı. Misal vereyim, ben 800 TL’ye bilgisayar alıyorsam 1600 liraya cemaatçilerden almaya başladılar. Masayı, sırayı ben bin tane alıyorsam 100 tane de hibe alıyordum ama bunlar sürekli kendi çıkarlarınca iş yapıyorlardı. Onlar da beni bu yüzden hedef gördüler. Çünkü yeni rektörün danışmanları tamamen cemaatçilerden oluştu. Müdürlerini cemaatçilerden atadı. Rektörü cemaat getirdiği için rektör mecbur cemaatin her dediğini yapıyordu”
HALA CAN YAKMAYA DEVAM EDİYORLAR
“Daire başkanıyken beni mühendis olarak atadı. Ben de idare mahkemesine dava açtım. Mahkemeyi kazandım. Bir ay sonra beni görevime vermedi. Bilgi İşlem Daire Başkanlığına atadı. Mahkeme kararının uygulamadı çok yere şikayet ettim ama hep rektörü korudular. O paralel yapının adamları her yerde vardı. Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza duyuru olarak söyleyeyim şuanda bile cemaat mensupları hala can yakıyor. Her ne kadar ‘paralel yapıyla mücadele ediliyor’ denilse de o paralel yapılar hala insanların ekmeğiyle oynuyorlar. Resmi kurumlarda görev yapıyorlar ve cemaatle hiç ilgisi olmayan kişileri de hedef gösteriyorlar. Kendileri paralel yapının içerisinde olduğu halde hedef şaşırtıyorlar ve önlerine çıkanları temizliyorlar.”
AÇ KALSAN BİR EKMEK DAHİ VERMEZLER
Paralelcilerin önemli bir özelliğinden de bahseden Ali Emekli şunları da söyledi: “Paralelciler herkesten bir bardak su içer, herkesten bir şey alırlar ama sen aç kal bir bardak su bile vermezler. Hiç kimsenin gözyaşına bakmazlar. Kendinden olmayana yaşama hakkı vermezler. Bunun İslamiyet’te bile yeri yok. Paralelcilerin mağdur ettiği kişilerin mağduriyeti giderilmedi. Paralelciler ayak oyunlarına, alavere dalaverelerine hala devam ediyorlar. Bunları şikayette ettim ancak şikayetimin karşılığını alamadım. Şikayet ettiğim mekanizmalar paralelcileri korudu bir de ben suçlu oldum. Allah’a şükür benim üniversitede yaptığım işler, yaptığım evraklar açık. Herkes gitsin incelesin 10 liralık malı hiçbir zaman 15 liraya almadım. 10 liralık malı 8 liraya aldım.”    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.