ABD'ye bir sert tepki de Kültür ve Turizm Bakanı'ndan geldi!

ABD'ye bir sert tepki de Kültür ve Turizm Bakanı'ndan geldi!

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, ABD'nin Türkiye'nin iki bakanına yönelik yaptırım kararına tepki gösterdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "İki bin yıllık bir devlet geleneği üzerinde bina ettiğimiz Türkiye Cumhuriyeti, baskı ve yaptırımlarla hizaya getirilecek bir ülke değildir. ABD yönetiminin her geçen gün daha da şımarıklaşan mevcut tavrını şiddetle kınıyorum." ifadelerini kullandı.

Bakan Ersoy, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ABD'nin Türkiye'nin iki bakanına yönelik yaptırım kararına tepki gösterdi.

ABD yönetiminin bu kararının iki ülke arasında müttefiklik temeline dayalı ilişkileri derinden sarstığını aktaran Ersoy, şunları kaydetti:

"Hiçbir hukuki temeli olmayan bu karar asla kabul edilemez. İki bin yıllık bir devlet geleneği üzerinde bina ettiğimiz Türkiye Cumhuriyeti, baskı ve yaptırımlarla hizaya getirilecek bir ülke değildir. ABD yönetiminin her geçen gün daha da şımarıklaşan mevcut tavrını şiddetle kınıyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.