ABB'nin göz bebeği Belmek'te yıl sonu sergisi başlıyor

ABB'nin göz bebeği Belmek'te yıl sonu sergisi başlıyor

ABB’nin ev hanımlarına meslek edindirmek için büyük emek harcadığı BELMEK’te çalışmalar sürüyor. Sezon boyunca ortaya çıkan ürünler bugün görücüye çıktı. Altınpark’taki dev sergi 14 Temmuz’a kadar ziyaret edilebilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Beceri ve Meslek Edindirme Kurslarında (BELMEK) eğitim gören kadın kursiyerlerin yıl boyunca hazırladığı el emeği göz nuru eserler “Yıl Sonu Karma Sergisi” ile görücüye çıkıyor. 2023-2024 eğitim-öğretim yılı kursiyerleri tarafından hazırlanan sergide tablolardan kıyafetlere, aksesuarlardan yatak örtülerine kadar oldukça geniş ürün yelpazesi ziyaretçilere sunulacak. Bugün Altınpark ANFA-A Sergi Salonu’nda başlayan sergi, 14 Temmuz 2024’e tarihine kadar ziyarete açık olacak.

4-001.jpg

ÜRÜNLER SERGİLENİYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi Beceri ve Meslek Edindirme Kursları (BELMEK) bünyesinde eğitim alan kadın kursiyerler, yıl boyunca ürettikleri el emeği eserleri Altınpark’ta görücüye çıkıyor. "Yıl Sonu Karma Sergisi" adıyla düzenlenen bu etkinlikte, farklı branşlardaki birçok el işi ürün sergilenerek, kadın emeğinin değeri ve ev hanımlarının aile ekonomisine katkısının önemine dikkat çekmek hedefleniyor.

2-002.jpg

SON TARİH 14 TEMMUZ

Altınpark'taki ANFA - A Salonu'nda bugün başlayan sergi, 14 Temmuz'a kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek. Bu süre zarfında, el sanatlarına ilgi duyan vatandaşlar sergiyi ziyaret ederek çeşitli el emeği ürünleri yakından görme ve satın alma fırsatı bulacak.

5.jpg

KADINLARDAN EKONOMİK DESTEK

Kadınların iş hayatına katılımını desteklemek için 56 merkezde 31 farklı branşta ücretsiz kurslar sunan BELMEK, özellikle ev hanımlarına aile ekonomisine katkı sağlama imkanı sunuyor. Kadınlar aldıkları kurslarda ürettikleri ürünleri, düzenlenen fuar ve sergilerde satarak ev ekonomisine katkıda bulunuyor.

ABB’nin internet sitesinde yayınladığı verilere göre 2019'dan 2024'ün ilk 4 ayına kadar, 113 bin 167 başkentli kadın bu kurslardan faydalanarak aile ekonomilerine katkı sağladı.

Kaynak:İlk Sayfa gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.