A101, BİM, ŞOK pazar günleri kapalı mı olacak?

A101, BİM, ŞOK pazar günleri kapalı mı olacak?

A101, BİM ve ŞOK gibi zincir marketlerin pazar günleri kapalı olması konusu tekrar gündeme geldi. İTO Perakende Meslek Komitesi'nin gerçekleştirdiği çalıştayda tüm firmalar kapanması yönünde oy kullandı. Peki A101, BİM, ŞOK pazar günleri kapalı mı olacak?

A101, BİM ve ŞOK gibi zincir marketlerin pazar günü kapanması mevzusu tekrar gündemde. 25 bine yakın üyesi olan Perakende Meslek Komitesi çalıştayında sektörün yıllardır üzerinde durduğu "pazar günleri bütün marketlerin kapatılması" konusu masaya yatırıldı. Peki, artık A101, BİM, ŞOK pazar günleri kapalı mı olacak?

HEPSİ KAPANMASI YÖNÜNDE OY KULLANDI

NTV'de yer alan habere göre çalıştaya katılan tüm firmalar marketlerin pazar günü kapanması yönünde oy kullandı.

İstanbul İl Tarım Müdürü ve İl Ticaret Müdürleri sektörün tüm aktörlerinin aynı fikirde olması halinde devlet kurumlarının böyle bir kararın alınmasına onay verebileceğini aktardı.

SOSYAL HAYAT İÇİN DE ÖNEMLİ

Çalıştayda ayrıca pazar günü market zincirleri kapalı olursa tüketicilerin bakkallara gideceğini ve İstanbul’daki ekosisteme en az 15-20 bin yeni bakkalın katılacağı açıkladı. Bu durumda market çalışanlarının pazar günlerini aileleri ile geçirebilme olanağına kavuşarak sosyal hayat için de önemli bir adım atılacağının altı çizildi.

Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.