55 yıllık terzi uyarıyor: Yazın pamuklu ve keten kumaşlar giyin

55 yıllık terzi uyarıyor: Yazın pamuklu ve keten kumaşlar giyin

55 yıldır terzilik yapan İsmet Ziya Çetinkaya, başkentli vatandaşlara sıcak günlerde naylon içermeyen pamuklu ve keten kumaşlar kullanmalarını tavsiye etti.

Ulus Kuşçular Çarşısı’nda 55 yıldır terzilik yapan İsmet Ziya Çetinkaya, sıcak günlerde Ankaralı vatandaşlara naylon içermeyen pamuklu ve keten kumaşlar kullanmalarını tavsiye etti. Çetinkaya, “Bu kumaşlar hava alır ve teri emer. Bu nedenle sıcak günlerde bu kumaşları kullanmak daha faydalı olur” dedi.

Pamuklu ve keten kumaşların hava alıp teri emdiğini belirten Çetinkaya, “Atlet vücutta oluşan teri emer ve çıkarıldığında tertemiz bir tişört veya gömlekle gününüze devam edebilirsiniz. Bu nedenle yaz günlerinde vatandaşlarımız kesinlikle atlet giymeli” sözlerini açıklamasına ekledi. İsmet Ziya Çetinkaya, açık renk giysilerin de güneş ısısını az çekmesi nedeniyle tercih edilmesi gerektiğini söylerken bu tavsiyelerin yaz aylarını daha konforlu geçirmeye yardımcı olacağını ifade etti.

asdfdfgh.jpg

PAMUKLU KUMAŞ KULLANIN

Ulus Kuşçular Çarşısı’nda bulunan 55 yıllık terzi İsmet Ziya Çetinkaya, kavurucu Ankara sıcaklarında vatandaşlara, naylon içermeyen kumaşlar kullanması gerektiğini ifade etti. Çetinkaya, “Sıcak havalarda özellikle keten ve pamuklu kumaşlar tercih edilmesi gerekir. Çünkü bu kumaşlar hava alır ve teri emer. Bu nedenle sıcak günlerde bu kumaşları kullanmak daha faydalı olacaktır. Naylon içeren kumaşlar teri emmez ve hava almaz bununla birlikte koku da yaparlar. Bu nedenle kesinlikle pamuklu kumaşlar kullanılmalı” şeklinde konuştu.

ismet-ziya-cetinkaya.jpg

ATLET GİYİN

Çetinkaya, günümüzde artık atlet giyilmediğini fakat sıcak günlerde atlet giymenin çok önemli olduğunu vurguladı. İsmet Ziya Çetinkaya, “İnsanlar artık iç çamaşırı olarak atlet giymiyor. Sıcaktan bunaldıklarını ve bu yüzden giymediklerini söylüyorlar. Halbuki aslında sıcakta giyilmesi gerekiyor. Atlet vücutta oluşan teri emer ve çıkarıldığında tertemiz bir tişört veya gömlekle devam edebilirsiniz. Bu nedenle yaz günlerinde vatandaşlarımız kesinlikle atlet giymeli” dedi.

terzi.jpg

AÇIK RENK GİYİN

Sıcak yaz günlerinde pamuklu ve keten kumaşla yapılmış kıyafetler giymenin yanı sıra açık renk giymenin de oldukça önemli olduğunu söyleyen İsmet Ziya Çetinkaya şu ifadeleri kullandı:

“Yaz ayları için birkaç temel kural var. Önce pamuklu ve keten kumaş tercih edilecek, sonra atlet giyilecek ve en son da açık renk kumaşlar tercih edilerek güneş ısısı olabildiğince az çekilecek. Tüm bunlarla birlikte atlet giymeyi unutmasınlar. Vatandaşlarımız eğer bunları uygularsa yaz ayları daha konforlu geçecektir.”

Kaynak:İlk Sayfa gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.