5 YILDIR KADRO BEKLİYORLAR

5 YILDIR KADRO BEKLİYORLAR

Fahri Öğreticiler, Cumhurbaşkanı ve Başbakan dahil olmak üzere birçok yetkilinin kendilerine verdiği kadro sözünün yerine getirilmesini istiyor. Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) tarafından belirlenen bütün şartları yerine getiren yaklaşık 10 bin Geçici Kur

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Geçici Kur’an Kursu Öğreticileri ümitle kadro müjdesi bekliyorlar. Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) tarafından belirlenen bütün şartları yerine getiren yaklaşık 10 bin Geçici Kur’an Kursu Öğreticisi, diyanetin 5 yıldan bu yana kadro açmamasından dolayı kadroya geçemiyor. Kadronun yanında sosyal haklar ve ücret konusunda da büyük haksızlığa uğrayan söz konusu öğreticiler, cumhurbaşkanı ve başbakan dahil olmak üzere birçok yetkilinin kendilerine verdiği kadro sözünün yerine getirilmesini istiyor.

HER AN İŞTEN ÇIKARILMA KORKUMUZ VAR

Geçici Kur’an Kursu Öğreticileri Platformu Başkanı Hatice Altunbaş, yaşadıkları sıkıntıları ve taleplerini Vahdet'e anlattı. Ülkenin en ücra köşelerinde insanlara Kur'an-ı Kerim'i öğretmeyi kendilerine vazife bildiklerini belirten Altunbaş, "Kutlu vazifelerinin ecrini Allah’tan bekleyen Geçici Kur’an Kursu Öğreticileri, 600 lira gibi cüz’i bir ücretle çalışmaktadırlar. Bunun yarısını da yol parası olarak vermektedirler. Bizler, her sene sonu istifa ettirilip sene başında müftülükler tarafından defalarca mülakattan geçirilerek tekrar göreve başlatılıyoruz. Sağlık sigortasından yararlanmak için üç ay beklemek zorunda kalıyoruz. Her ay tam gün çalışmamıza rağmen sigortalarımız 10 gün olarak yatırılıyor. Her an işimize son verilecek olmanın korkusunu ve üzüntüsünü çekerek işlerimize gidiyoruz" diye konuştu.

KADROLULARLA AYNI İŞİ YAPIYORUZ

Geçici Kur’an Kursu öğreticilerinin, ilahiyat lisans ve ön lisans mezunu ile hafızlardan oluştuğunu vurgulayan Başkan Altunbaş, "Geçici Kur’an Kursu öğreticileri, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından iki yılda bir yapılan KPSS, DHBT ve her sene müftülüklerce yapılan mülakat sınavlarını hakkıyla kazandıktan sonra vazifelerini layıkıyla yapan donanımlı insanlardır. Geçici Kur’an Kursu öğreticileri, sınavları kazandıktan sonra köyler ve kasabalardaki kurslara gönderilen donanımlı birer diyanet personeli iken, kadro ve özlük hakları talep ettiklerinde yetersiz ve liyakatsiz oldukları ithamına maruz kalıyorlar. Kadrolu Kur’an Kursu Öğreticileri ile aynı işi yapmamıza rağmen kadrolulara verilen sosyal ve ekonomik hiçbir hakka sahip olmayan Geçici Kur’an Kursu Öğreticileri olarak bizler, maruz kaldığımız mağduriyetin giderilmesini ve hak ettiğimiz kadro müjdesinin artık verilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.