40 ülkeden 300 temsilci Ankara'da fuarda buluştu

40 ülkeden 300 temsilci Ankara'da fuarda buluştu

Ankara AKM, 40 ülkeden 300 temsilcinin katıldığı “16. Ülkeler El Sanatları, Hediyelik Eşya ve Yöresel Ürünler Fuarı"na ev sahipliği yapıyor.

Başkent 16’ncı Ülkeler El Sanatları, Hediyelik Eşya ve Yöresel Ürünler Fuarı’na ev sahipliği yapıyor.

Ülkeler arası ekonomik, kültürel, dayanışma örneğini bir arada sergilemek amacıyla gerçekleştirilen fuar; Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı (TÜRKSOY), Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Tarihtaş Milletler Toplulukları İnceleme Araştırma Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile Çamlıdere Belediyesi iş birliğince düzenleniyor. 

1 Şubat Pazartesi günü Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) açılışı gerçekleştirilen fuar, 10 Şubat Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek.

remzi-cayir.jpgTİCARETİN ÖTESİNDE ANLAMI VARDIR

Fuara, Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, eski AK Parti Milletvekili Haluk İpek, REM Fuar Proje Koordinatörü Remzi Çayır ve İran ile Sudan Büyükelçiliği yetkilileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Fuarın açılış konuşmasını yapan REM Fuar Proje Koordinatörü Remzi Çayır, “Başta TÜRKSOY, TİKA olmak üzere Çamlıdere Belediyesi’ne ve çalışanlarına canı gönülden teşekkür ediyorum. Bizim eskiden hayallerimiz vardı. Hayallerimizin de çok büyük bir kısmı Türk dünyası ve Müslümanların bir araya gelip bir şeyler üretmesi, paylaşması ve sahnede var olması idi. Bu birlikten bu açıdan çok önemlidir. Ticaretin ötesinde bir anlamı vardır” ifadelerini kullandı.

kazakistan-buykelcisi.jpgTÜRKİYE DÜNYANIN MEDENİYET MERKEZİ

Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly ise Türkiye'nin, dünyanın medeniyet merkezinde yer aldığını ve Avrasya coğrafyasında meydana gelen önemli gelişmelere şahit olduklarını söyledi.

Saparbekuly, "Bu organizasyonun daha kapsamlı bir şekilde devam etmesini diliyorum. Bu fuarın kültürel unsurları yansıtmasıyla birlikte değerlerimizi gelecek nesillere aktarmaktan mutluyuz. Halklar arası dostluğun güçlenmesine katkı sağlayan bu fuarı inşallah 10 gün boyunca geniş bir katılımla sürdüreceğiz" 

GÜZEL ŞEYLERE TANIK OLUYORUZ

"40’a yakın ülkeden ve Anadolu’dan 300’e yakın temsilcinin katılımı ile güzel bir etkinlik yapılmaktadır. Böyle bir etkinliğin önümüzdeki yıllarda da devam etmesini umuyoruz. Tarihimizden gelen el sanatı kültürümüzü canlı tutmak amacıyla bu fuar büyük önem arz etmektedir. Burada bu yıl ilk defa gerçekleştirilecek olan Türk Dünyası Uluslararası Türkoloji Kongresi’nin de müjdesini veriyorum. Türk-İslam coğrafyasında çok güzel şeylere tanık oluyoruz" dedi.

haluk-ipek.jpgKÜLTÜRLER KAYNAŞACAK

Eski AK Parti Milletvekili Haluk İpek ise, “Geniş katılımlı bir organizasyon gerçekleşiyor. 10 gün boyunca Ankara buna ev sahipliği yapacak. Millet olarak Türk milleti Balkanlarda, Asya’da, Afrika’da bütün coğrafyalardan buralara kadar barış içinde yaşadı, barışı işledi. Bu el sanatlarında dahi görülmektedir. Bu organizasyon kültürlerin birbirleriyle alışveriş imkânı sunacak ve kaynaşmasına imkan sağlayacaktır” dedi. 

Emrah Özcan/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.