30 Sene önce boşandığı eşinin hatırasına sahip çıkıyor

30 Sene önce boşandığı eşinin hatırasına sahip çıkıyor

Ankara’da yaşayan emekli öğretmen 65 yaşındaki Firdevs Özçelik, 30 sene önce boşandığı eşi Celal Öztürk, ölünce onun hatırasını korumak için koleksiyon mağazasının başına geçti.

Ulus’ta bulunan koleksiyon mağazası eski eşin ölümüyle birlikte oğullarına kaldı. Başka çocukları bulunmayan çiftin oğulları mağazayla ilgilenemeyince anne Firdevs Özçelik, eski eşinin hatırasının sahipsiz kalmaması için işin başına geçti. 

Eşinin de öğretmen olmasına rağmen koleksiyona çok meraklı olduğunu belirten Özçelik, “Rahmetli 4 yaşından beri koleksiyon biriktirmiş. O kadar çok şey var ki bitmiyor. Bazen evli olduğumuz zamanda almış olduğu şeyleri görüp duygulanıyorum. Severek evlendik.

Bir çocuğumuz oldu. İkimizin de tek çocuğu oldu, ondan sonra çocuğumuz olmadı daha. 7 sene önce eski eşim vefat edince bu iş yeri oğluma kaldı. Oğlumda işlerinden dolayı burayla ilgilenemedi, ben iş yerinin başında duruyorum şimdi. “ şeklinde konuştu. Mağazada eski plaklardan, tarihi dekorasyonlara, yerel kıyafetlerden takı eşyalarına kadar birçok ürün mevcut.
 

Enes Sansar / HABER VAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.