25 İlçeye 25 Bin Kitap

25 İlçeye 25 Bin Kitap

AHİD Başkanı Hilmi Yaman, eğitime büyük önem verdiklerini belirterek Başkent’in 25 ilçesindeki okullara 25 bin kitap hediye edeceklerini açıkladı. Yaman, okumanın önemine dikkat çekti.

 

 

OSMAN AKDOĞAN\ HABERVAKTİM

Ankaralılar ve Ankara’ya Hizmet Edenler Derneği (AHİD) anlamlı bir projeye daha imza atıyor. Kahramankazan ilçesinde ilköğretim öğrencilerine geçtiğimiz hafta okuma seti hediye eden AHİD Başkanı Hilmi Yaman, Başkentli çocukların eğitimine büyük önem verdiklerini belirterek 25 ilçenin tamamına kitap ulaştırmak gibi bir hedeflerinin olduğunu söyledi. Sorularımızı yanıtlayan Başkan Yaman’la yaptığımız söyleşi şöyle:

25 İLÇENİN TAMAMINA ULAŞILACAK

Eğitimle ilgili projenizden biraz bahsedebilir misiniz?
Ankaralı STK’lar olarak biz eğitimi önemsiyoruz. Minik yavrularımıza bir nebze de olsun katkımız olsun istiyoruz. ‘25 ilçemize 25 bin kitap’ diye yola çıktık. Bunu gerçekleştirmek için elimizden geleni yapacağız. 25 ilçenin tamamına da ulaşalım istiyoruz. İnşallah bu projemizi gerçekleştiririz.
MEB ONAYLI
Proje kapsamında dağıtılan materyaller nelerdir?
Dağıttığımız setler ilköğretim 1. sınıflar için. Okuma kitabı, boyama kitabı içinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış ‘dağıtılabilir’ raporu aldığımız kitaplar var.
BİR SÜRPRİZLERİ DAHA OLACAK
Öğrencilere başka bir sürpriziniz olacak mı?
Önümüzdeki günlerde bir üstadımızın kitabını ‘AHİD’in hediyesidir’ diye bastırıp buraya gelen ya da gittiğimiz okullarda hediyemiz olarak dağıtacağız. Bu konu şuanda netleşmedi ama bugün yarın netleşecek.
AHLAKLA İLGİLİ KİTAP DAĞITILACAK
Kitabın içeriği ne olacak peki?
Bir üstadımızın ahlakla alakalı bir kitabı. Cumhurbaşkanımızın da çok önemsediği bir kitap dolayısıyla biz de önemsiyoruz.
OKUMANIN YERİ VE ZAMANI OLMAZ
Eğitimin yeri ve zamanı olduğuna inanıyor musunuz?
Her şeyin başının eğitim olduğunu düşünüyorum. Okumanın hem yaşı hem zamanı hem de mekanı olmadığını söylemek istiyoruz. Ben de fırsat buldukça kitap okumaya gayret gösteriyorum. Çünkü kitap bizlere çok şey katıyor. AHİD olarak bunun bilincindeyiz. Her fırsatta eğitime yatırım yapmak, eğitimi desteklemek istiyoruz.
4. ÜNİVERSİTEYİ OKUYORUM
Okumanın yaşı olmadığına dair bir örnek verebilir misiniz?
Şuan ben 4. üniversiteyi okuyorum. Çankaya Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkilerde lisans eğitimimi tamamlıyorum. Okumanın yaşı olmadığının en canlı örneği benim. Not ortalamam da hiç 5 üzerinden 3’ün altına düşmedi. Gördüğüm herkese okumayı tavsiye ediyorum. Donanımlı olmak gerekiyor. Bir dil dahi yetmiyor. Farkındalık oluşturulmalı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.