2000 yıllık antik tiyatro alkole mesken oldu

2000 yıllık antik tiyatro alkole mesken oldu

Bentderesi Caddesi'nde Roma'dan kalma 2000 yıllık antik tiyatronun kalıntılarının üstünde günün her saati alkol alınıyor. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, "Bu rezilliğe bir an önce çözüm bulunması lazım" dedi.

Bentderesi Caddesi'nde yer alan ve 1. Dereceden Sit Alanı olan Roma Tiyatrosu'nu bağımlılar mesken tuttu. 

80'lerden 1. Dereceden Sit Alanı ilan edilen Roma Tiyatrosu'nun restorasyonu 90'ların başında yarıda bırakıldı. Çevresinde her hangi bir koruma önleminin de olmadığı sit alanı, yaz kış fark etmeksizin günün her saatinde alkol alan vatandaşlar ile dolup taşıyor. 

"GÜPEGÜNDÜZ ALKOL ALIYORLAR"

Bu durumu gören vatandaşlar, "Adamlar, güpegündüz her kesin gözü önünde alkol alıyorlar. Yetkililer ise bu sorunu çözmek için hiç bir önlem almıyor." diyerek tepki gösterdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi ise, sit alanının etrafını beton bariyerler ile kapattı. Yaya girişinin engellemesi içinse, Koruma Kurulu'ndan onay çıkması bekleniyor. Öte yandan bazı vatandaşlar da, Bentderesi Caddesi'ndeki dolmuş ve minibüs duraklarının hem yayında yer alan antik tiyatroda alkol alanların arasında minibüs şoförlerinin de olduğunu iddia etti. 

Ankara'nın en işlek noktalarından biri olan Bentderesi Caddesi'ndeki tarihi tiyatro, 1. Dereceden Sit Alanı olmasına karşın korum altına alınmadı. Çevresinde yaya girişini engelleyecek herhangi bir tedbirin olmadığı 2000 yıllık yapı, alkol ve madde bağımlılarının meskeni haline geldi.

"TUVALETLERİNİ YAPIYORLAR"

Ulus'tan13 farklı semtte hareket eden dolmuşların kalkış noktası olan minibüs duraklarının tam ortasında yer alan Roma Tiyatrosu'nun önünden her gün yüz binlerce kişi geçiyor. Vatandaşlar, sit alanında alkol alınmasını rezillik olarak değerlendirirken, yetkililerden acilen çözüm üretmelerini bekliyor. Bu duruma tepki gösteren bir vatandaş, "Adamlar, güpegündüz her kesin gözü önünde alkol alıyorlar. Ateş yakıyorlar. Tarihi bir yapının içine tuvaletlerini yapıyorlar. Yetkililer ise bu sorunu çözmek için hiç bir önlem almıyor." dedi.

"ARALARINDA ŞOFÖRLER DE VAR"

Dolmuş duraklarının ortasında kalan antik tiyatronun bu durumunu içler acısı olarak değerlendiren vatandaşlar, alkol alanların arasında minibüs şoförlerinin de olduğunu iddia etti.

CAMİ CEMAATİ DE RAHATSIZ 

Antik kalıntının bitişiğinde yer alan Tabakhane Cami cemaati ise, "Camimizin bahçesi de bu reziller tarafından kirletiliyor. Her sabah temizlenmesine karşın, akşam ve gece saatlerinde burada -antik tiyatroda- alkol alan bu reziller çöplerini her yere atıyor. " diyerek duruma tepki gösterdi.
Uğur DUYAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.