20-45 yaş arasında kronik yorgunluk daha fazla
Uzman Klinik Psikolog Yaren Hamarat, “Kronik yorgunluk sendromu, en çok 20-45 yaş arasındaki kişilerde görülüyor” dedi.
Yorgunluğun son zamanlarda en çok görülen sağlık problemlerinden biri olduğunu söyleyen İAU VM Medical Park Florya Hastanesi’nden Uzman Klinik Psikolog Yaren Hamarat, “Kronik yorgunluk sendromu, en çok 20-45 yaş arasındaki kişilerde görülüyor” dedi. Hamarat, kronik yorgunluk sendromuna kadınlarda erkeklere oranla daha sık rastlandığının da altını çizerek, şu bilgileri verdi:
"YOĞUN ÇALIŞAN KİŞİLERDE DAHA FAZLA"
“Bazı olumsuz faktörler kronik yorgunluk sendromu için tetikleyici olabilir. Bu faktörler arasında en etkili olan faktör çok yoğun çalışmaktır. Çok yoğun çalışan kişiler, kronik yorgunluk sendromuna daha çok yakalanırlar. Bu durum da kronik yorgunluk sendromunun en çok 20-45 yaş arasında görülmesinin tetikleyici olarak görülebilir çünkü insanlar en çok bu yaşlarda yoğun çalışma tempolarına sahip olurlar. Ayrıca stres de kronik yorgunluk sendromunun hem fiziksel hem de psikolojik açıdan nedeni olabilir.”
Tedavi yollarından bahseden Hamarat, “Kronik yorgunluk sendromunun kesin bir tedavisi yoktur. Tedavi planı genellikle kişiye ve hastanın yaşadığı sorunların şiddetine göre belirlenir. Sendromla başa çıkabilmek üzerinde en etkili olan yöntemler düzenli egzersiz yapmak, stres ile mücadele ve sorunları çözebilme kabiliyeti konusunda hastaların kendilerini geliştirmeleri ve yoğun iş temposunun hafifletilmesi gibi önlemlerdir” dedi.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.