2. Dondurma ve Tatlı Festivali Altınpark fuar alanında kapılarını açtı

2. Dondurma ve Tatlı Festivali Altınpark fuar alanında kapılarını açtı

Bu yıl ikincisi düzenlenen Dondurma ve Tatlı Festivali Altınpark fuar alanında kapılarını açtı. Festivalde ziyaretçilere 2 bin 500 kişilik künefe ikram edildi.

Festivalin açılış gününde ziyaretçilere, 80 kilogram peynir, 30 kilogram tereyağı ve 8 kilo Gaziantep fıstığından yapılan ve dünyanın en büyüğü olduğu ifade edilen 2 bin 500 kişilik künefe ikram edildi. Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği festivalde künefe izdihamı yaşandı. Farklı illerden gelen birçok firmanın stant açtığı fuar 29 Eylül Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek. 

tatli2.jpg

KÜNEFE İZDİHAMI YAŞANDI

Festivalde, yerel firmaların yanı sıra Konya, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Hatay'ın da yer aldığı farklı illerden gelen tatlı ve dondurma firmaları stant açtı. Ziyaretçiler birbirinden farklı dondurma ve tatlı çeşitlerinin tadına bakma fırsatı sundu. Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği fuarda 2 bin 500 kişilik künefe ikramı yapıldı. Künefe yiyebilmek için adeta birbiri ile yarışan vatandaşlar, objektiflerimize böyle yansıdı.

HEDEF 10 TON DONDURMA

Fuarda stant açan firma yetkilileri bu yıl ki festivalden daha umutlu olduklarını belirtti. Geçtiğimiz yıl 3 ton dondurma satışı yaptığını belirten bir firma yetkilisi bu yıl ki beklentilerini ise şu sözlerle ifade etti,” Geçtiğimiz yıl 3 ton dondurma satışı yaptık. Bu yıl ki hedefimiz 10 ton dondurma satmak. Geçen yıla göre katılım ilk gün biraz düşük. Bunun en büyük nedeni ise bu yıl fuarın Altınpark’ta düzenlenmesi.”

dondurma.jpg

EL YAPIMI BAKLAVALARA YOĞUN İLGİ

Festivalde ilgi gören stantlardan birisi ise el yapımı baklava yapan Emriye Çakmak idi. Çakmak, tüm baklavaları kendi ekibi ile birlikte elde yaptıklarını söyleyerek şu ifadeleri kullandı, “Trabzon ve Beypazarı yöresine ait ürünleri yapıyoruz. Yöreye özgü el baklavalarımız, böreklerimizi, sarmalarımız var. Hepsi el yapımıdır. Meşhur Trabzon burması da yapıyoruz. Piyasaya göre fiyatlarımız çok uygun.”

ev-yapimi-baklava.jpg

40 İLA 50 LİRA ARASINDA DEĞİŞİYOR

“Kilosu 40 ila 50 lira arasında değişiklik göstermektedir. >Fabrikasyon olanlar daha pahalı. Bizim ürünlerimiz el yapımı olmasına rağmen daha ucuz. Hiçbir şekilde katkı maddesi kullanmıyoruz. Glikoz ya da tatlandırıcı tarzı ürünler kullanmıyoruz. Vatandaşlarımız güvenle bizden alışveriş yapabilirler.”

GELSİNLER, GÖRSÜNLER, YESİNLER

“Tüm Başkentlileri fuara davet ediyoruz. Şu anda satışlarımız iyi gidiyor. Diğer günler daha kalabalık olacağını umuyoruz. Buraya uğramadan gitmesinler. Yoksa pişman olurlar. BU lezzeti bir daha başka bir yerde tadamazlar. Gelsinler, yesinler, görsünler.” 

Emrah Özcan/İLKSAYFA

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.