19 Mayıs Stadyumu'nda son durum: Açılış tarihi sarkabilir

19 Mayıs Stadyumu'nda son durum: Açılış tarihi sarkabilir

2018’de yıkılan 19 Mayıs Stadyumu’nun yerine planlanan 45 bin kapasiteli yeni stadın inşa çalışmaları yoğun yağışlar nedeniyle yavaşladı.

82 yıllık tarihi 19 Mayıs Stadyumu'nun çürük raporu nedeniyle 2018 yılında yıkılmasının ardından 45 bin kapasiteli yeni stadın inşası devam ediyor. Yeni 19 Mayıs stadyumu 2027’de başkentte düzenlenmesi planlanan UEFA Konferans Ligi Finali’ne yetiştirilmeye çalışılıyor. İnşaat çalışmaları hızla devam ederken kentimizde süregelen yağışlı hava inşaat çalışmalarının yavaşlamasına neden oluyor. Stadyum inşaatının 2027’ye kadar bitmemesi durumunda planlanan UEFA Finali, Beşiktaş Park’ta oynanacak. Gazetemiz muhabiri tarafından görüntülenen inşaat alanında çalışmaların hava muhalefeti nedeniyle yavaşladığı görüldü.

mert-1.jpg

YAĞIŞLAR AKSATIYOR

Başkentte meydana gelen yağışlı hava stadyum inşaatında aksaklılara neden oluyor. Kaba inşaatı neredeyse biten stadyumda tamamlanması gereken küçük bir tribün bölümü kaldı. Kentimizde etkisini gösteren yağışlı hava nedeniyle inşaat çalışmaların devam edemediği görüldü. Hava muhalefeti olmadığında çalışmaların hızla devam ettiği stadyumda ana hedef, 2027 yılında düzenlenecek olan UEFA Konferans Ligi Finali’ne kadar inşaat çalışmalarını tamamlamak.

mert-2.jpg

YETİŞMEZSE İSTANBUL’A

Yeni Ankara 19 Mayıs Stadyumu, 2027’de düzenlenecek olan UEFA Konferans Ligi Finaline yetiştirilmeye çalışılıyor. Bu kapsamda inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Stadyum inşaatının 2027 yılına yetişmesi ve UEFA’nın onaylaması durumunda kentimiz tarihinde ilk defa bir UEFA final organizasyonuna ev sahipliği yapacak. Yeni Ankara Stadyumu ile ilgili süreçlerin tamamlanmaması durumunda ise 2027 UEFA Avrupa Konferans Ligi Finali, ilk olarak planlandığı gibi yine Beşiktaş Park'ta oynanacak.

stadyum.jpg

AÇILIŞI ERTELENDİ

2022 yılında yapımına başlanan Yeni 19 Mayıs Stadyumu’nun açılış tarihi olarak 2024 yılı belirlenmişti. Daha sonra yaşanan gecikmeler nedeniyle 2025 yılına ertelenen açılış tarihi için yetkililer şu anda bir tarih söylemiyor. 2027 yılında ülkemizde gerçekleştirilecek UEFA Konferans Ligi Finali için ise ilk olarak Beşiktaş Park uygun görülmüştü. TFF yönetiminin aldığı son karar ile finalin Yeni 19 Mayıs Stadyumu’nda oynanması kararlaştırıldı. UEFA’nın bu kararı onaylaması durumunda stadyum inşaatının 2027 yılına kadar tamamlanması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.