19 Mayıs Stadının yıkımı devam ediyor

19 Mayıs Stadının yıkımı devam ediyor

19 Mayıs Stadyumu’nun çelik aksamından sonra beton aksamının da büyük bölümü yıkıldı. Yaklaşık iki ay önce yıkım başladığında gazetemize konuşan yetkililer, “1 aya çelik aksamı 6 aya da beton kısmı yıkılır” demişti. Süreç beklenenden hızlı...

19 Mayıs Stadı yıkımı sürüyor. Peki, 19 Mayıs Stadı yıkımı ne zaman bitecek?

19 Mayıs Stadyumu’nun çelik aksamından sonra beton aksamının da büyük bölümü yıkıldı. 

Yaklaşık iki ay önce yıkım başladığında gazetemize konuşan yetkililer, “1 aya çelik aksamı 6 aya da beton kısmı yıkılır” demişti. Sürecin hedeflenen de daha hızlı ilerlediği görülüyor.

YIKIMA İLİŞKİN AYRINTILAR İÇİN TIKLAYIN

Temmuz ayında Başkent’e yeni stat kazandırmak maksadıyla yıkımına başlanan 19 Mayıs Stadyumu’nun demir aksamının ardından duvarlarının da büyük bölümü yıkıldı.

STADIN ÇELİK AKSAMININ DOMİNO TAŞI GİBİ YIKILMASINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Objektiflerimize yansıyan karelerde stadyum tribününün yalnızca birkaç parçasının ayakta olduğu görülürken sahanın çimenlerini moloz parçaları kaplamış durumda.

Yaklaşık iki ay önce yıkım çalışmalarının çelik bölümünde gazetemize konuşan yetkililer, “1 aya çelik aksamı 6 aya da beton kısmı yıkılır” demişti. Yetkililerin tahmini yerini bulurken, beton bölümün beklenenden daha hızlı yıkıldığı görülüyor.

YIKIMLAR HIZLI YAPILDI

Daha önce görüştüğümüz yetkililer demir aksamının yıkımından sonra betona başlanacağını onun da 6 ay süreceğini söylemişti. Gazetemize konuşan yıkım yetkilisi, “Çeliği kaldırdığımızda yıkımda çalışan makine sayıları da artacağı için beton kısa sürede halledilir” tahmininde bulunmuştu. Stadyumun şuan ki durumu bu tahminlerin doğru olduğunu ve çalışmaların büyük bir ivedilikle yapıldığını gösteriyor.

ŞU AN ÇALIŞMALARIN DURDUĞU GÖRÜLÜYOR

19 Mayıs Stadyumu’nda şuan için ise çalışmaların durduğu görülüyor. Etrafta herhangi bir yetkili bulunmazken yıkım alanının tamamı tellerle çevrilmiş vaziyette. Yıkım makineleri ise çalışmaya hazır şekilde bırakılmış durumda.

AMATÖR SAHALAR ÇALIŞIYOR

Amatör kulüplerin maçlarını yaptığı 19 Mayıs Stadyumu’nun hemen yanındaki sahalar ise şuan gençlere hizmet vermeye devam ediyor. Amatör küme maçları bu sahalarda oynanırken sporcular antrenmanlarını yine burada yapıyor. 

Erkal Erdoğan/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.