19 Kasım 'Kral Pele Günü' ilan edildi

19 Kasım 'Kral Pele Günü' ilan edildi

19 Kasım günü bundan böyle Brezilya’da "Kral Pele Günü" olacak ve pek çok kişinin tüm zamanların en büyük futbolcusu olarak kabul ettiği Pele her yıl anılacak.

Resmi Gazeteye göre, bu anma gününü oluşturan yasa Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva tarafından onaylandı.

Kanun yapıcılar, doğum tarihi olan 23 Ekim 1940 ya da ölüm tarihi olan 29 Aralık 2022'yi seçmek yerine üç kez dünya şampiyonu olan futbolcunun anısını bininci golünü attığı gün kutlamaya karar verdi.

“Kral Pele”, bininci golünü, 19 Kasım 1969'da Rio de Janeiro'daki efsanevi Maracana stadyumunda atmıştı.

Pele olarak bilinen Edson Arantes do Nascimento, 29 yaşında, Santos’un Vasco da Gama'yı 2-1 yendiği maçta kullandığı penaltıyı gole çevirerek, bininci golünü kaydetmişti. Efsanevî futbolcu, futbol hayatını 1.283 golle tamamlamıştı.

Pele, golü attığında stadyum tezahüratla inledi, onlarca taraftar, Kral’ı kutlamak için sahaya indi, maç dakikalarca kesintiye uğradı ve Pele bu golünü "Brezilya'nın yoksul çocuklarına" adadı.

Pele, ertesi yıl, Meksika'da Brezilya millî takımı ile son Dünya Kupasını kazanarak, bu büyük kupayı üç kez (1958, 1962 ve 1970) kaldıran tek oyuncu oldu. Kanserden 82 yaşında hayatını kaybeden Brezilyalı futbolcuya dünyanın dört bir yanından övgüler yağdı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.