175 bekçi daha yemin edecek

175 bekçi daha yemin edecek

Aldıkları eğitimi başarıyla tamamlayarak Başkent genelinde halkın huzuru için görev yapacak 175 çarşı ve mahalle bekçisi, bugün Yenimahalle’deki Hasan Doğan Stadyumu’nda yemin edecek. Başkent’te göreve başlayan bekçi sayısı 868’e çıkacak.

Ankara genelinde mahalle ve çarşılarda görev yapacak 175 çarşı ve mahalle bekçisi bugün yemin ederek göreve başlayacak. Yenimahalle Hasan Doğan Stadyumu’nda saat 15’te başlayacak törene İçişleri Bakanı Süleymen Soylu,  Ankara Valisi Ercan Topaca, Ankara İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz’ın yanı sıra çok sayıda vatandaşın katılması bekleniyor. 

EĞİTİMLER TAMA SIRA GÖREVDE 

Verilen eğitimleri başarı ile tamamlayan ve görev yapmaya hak kazanan 175 bekçi, 772 sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu kapsamında kamu güvenliğinin sağlanmasında genel kolluk kuvvetlerine yardımcı olacak. Donanımlı bekçiler, Başkent’in daha huzurlu olması için çalışacak. 

693 BEKÇİ DE HAZİRAN’IN BAŞINDA GÖREVE BAŞLAMIŞTI

Başkent’te Haziran ayının ilk haftasında yaklaşık 700 bekçi yemin ederek görevine başlamıştı. Aldıkları eğitimi başarıyla tamamlayan 693 çarşı ve mahalle bekçisi, 4 Haziran’da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katıldığı törende yemin etmişlerdi. Bugün edilecek yeminle birlikte Başkent sokaklarında görev alacak mahalle ve bekçilerin sayısı 868’e ulaşacak. 

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.