150 fidan toprakla buluştu
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile Birleşmiş Milletler tarafından yürütülen proje kapsamında, Başkent’te sokakta çalışan 60 Türk çocuğu ile 120 mülteci çocuğun katıldığı ağaç dikme şenliği düzenlendi.
Yaşamkent Parkı’nda gerçekleştirilen ağaç dikme şenliğine; Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Yılmaz, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Ofisi Temsilci Yardımcısı Jean Marie Garelli ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Koruma Bölümü Sorumlusu Luca Curci de katıldı.
HER ŞEY ÇOCUKLARIN GELECEĞİ İÇİN
Çocukların heyecan içinde 150 fidanı toprakla buluşturmalarını izlemenin gelecek nesiller için umut verici olduğunu belirten Balcı, “Ben projenin çok güzel şeylere vesile olabileceğini ümit ediyorum. Çocukların hep güldüğü, hiç üzülmediği ve hep mutlu olduğu bir dünya diliyorum” dedi.
Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Yılmaz da, proje sayesinde mülteci çocuklarla Türk çocuklarının kaynaştığına dikkat çekti. Diktikleri fidanlara ilk can suyunu kendi elleriyle veren çocukların doğa ve ağaç sevgisini pekiştirdiklerini belirten Yılmaz, sosyal ve kültürel etkinliklerinin bundan sonra da devam edeceğini vurguladı.
BÜYÜKŞEHİR’E ÖVGÜ
Projenin sosyal ve toplumsal uyumu sağlamak açısından örnek teşkil ettiğini ifade eden Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Ofisi Temsilci Yardımcısı Jean Marie Garelli ise, “Geçen yıl aralık ayında başladığımız bu projeyi Ankara Büyükşehir Belediyesi ile yürütmekten onur duyuyoruz. Özellikle Türkiye hükümetine, belediyelere iş birliklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum. Ankara Büyükşehir Belediyesi, şu ana kadar çalıştığımız belediyeler içerisinde en önemli belediye olmuştur. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bütün yetkililerine teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu.
ÇOCUKLAR OKULA, ANNELER İŞE
“Çocuklar Okula, Anneler İşe” sloganıyla hayata geçen proje, çocukların sokak işçiliğinden kurtarılarak annelerin meslek sahibi olmasını da amaçlıyor.
Öncelikle mülteci çocukların ve annelerin Türkçe öğrenmelerini hedefleyen bu projenin sonraki aşamasını da annelere yönelik düzenlenen mesleki kurslar oluşturuyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.